Строителната инвазия на регистрираното в Самоков акционерно дружество „Маркан Холдинг“,

...
Строителната инвазия на регистрираното в Самоков акционерно дружество „Маркан Холдинг“,
Коментари Харесай

Край Самоков ще изникне нов петзвезден голф и спа комплекс

Строителната инвазия на записаното в Самоков акционерно сдружение „ Маркан Холдинг “, благосъстоятелност на Валентин Каназирев и Николай Йовев, продължава.

Преди три години компанията влага в строителството на два нови хотела в София, работещи под марките Novotel и ibis и ръководени от полската верига Orbis Hotel Group, която ръководи над 100 хотела в Полша, Централна и Източна Европа, в това число и в България. В Източна Европа тя работи сполучливо с френската хотелска верига Accor.

Очевидно съдействието с поляците се се е оказало сполучливо, защото тези дни стана ясно, че стартира реализацията на нов план, който се чака да бъде приключен през 2022 година.

Става въпрос за петзвезден голф и спа комплекс под името „ Pullman Okol Golf Resort & Spa “, който също ще бъде ръководен от Orbis. Той ще бъде разположен на 30 км югоизточно от София в землището на село Горни Окол, община Самоков. Комплексът ще бъде ситуиран на 3 000 дка, върху който ще бъде изградин петзвезден хотел със 149 стаи и 40 брандирани жилища Pullman Living. Към него е планувано да бъде построена и първокласна спа зона с вътрешен и външен басейн, ситуиран на покрива, ситуирана на 4900 кв.метра. Pullman Okol Golf Resort & Spa ще разполага и с конферентен център с повърхност от 1900 кв. м и потенциал за образуване на събития до 500 души.

Валентин Каназирев, който е главен вложител в Okol Lake Park оповестява: „ Имахме потребност от мощен премиум бранд като Pullman, с цел да съвместим актуален дизайн и архитектура с естествени хубости и запаметяващи се моменти “.

Проектът планува голф игрището да бъде с дължина 7000 ярда и да се намира на 1000 метра надморска височина на повърхност от 650 декара с гледки към ски пистите на Боровец и язовир Искър.

„ България, както целият район на Югоизточна Европа, предлага напълно непознати дестинации както за предприемачи на път, по този начин за пътуващите за наслаждение “, отбелязва Франк Реул, началник на отдел „ Развитие “ в Accor за Източна Европа.

.В момента Accor ръководи 4800 хотела по света, в това число съвсем 3000 хотела в Европа. С 1150 хотела в развой на градеж тактиката на компанията е да форсира развиването на хотелиерския си бизнес, както посредством повсеместен напредък, по този начин и посредством придобивания.

Групата към този момент ръководи два хотела в България-Novotel Sofia, благосъстоятелност на „ Маркан Холдинг “ АД, и ibis Sofia, които бяха открити през 2017-а, а инвестицията в тях беше над 20 млн.евро.

Още преди три години тази финансово-мениджърска група съобщи интерес към агресия на нашия пазар. По това време основният й изпълнителен шеф Жил Клавие сподели, че "България е доста обещаващ пазар с огромен капацитет за хотели от интернационалните марки и е значим детайл от нашата тактика за развиване. Той заяви, че имат ясни упоритости да развиват мрежата си от хотели и да станат водачи на българския пазар. Компанията дефинира и подобаващите за нея местоположения, като с изключение на в столицата уточни като такива Пловдив и Бургас.

Очевидно реализацията на желанията й е в ход, защото през март идната година се чака да бъде открит и първия си първокласен бутиков хотел в България – MGallery, в Пловдив.

Инвеститорът във всички тези планове "Маркан Холдинг " има забележителна за българските мащаби история. Фирмата е работила по грубия градеж на The Mall и Bulgaria Mall в София, взела участие е в този на някогашния към този момент авто цех на "Литекс моторс " в ловешкото село Баховица, подизпълнител е на гръцката Terna за офис постройката City Tower на площад "Македония “ и още доста други.

Ако съдим по последния годишен отчет за активността на сдружението за предходната година, оповестен в Агенцията по вписвания, записаната в Самоков компания е със забележителен финансов статут. Приходите и през 2018-а са били в размер на 95 461 хил.лв., а разноските и 87 867 хил.лева.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР