Строителната фирма „ГБС – Пловдив”, която има договор с Община

...
Строителната фирма „ГБС – Пловдив”, която има договор с Община
Коментари Харесай

Ще се скъса ли договора за изграждането на ПК „Младост” за 13 млн. лева? „ГБС – Пловдив” дава новата оферта

Строителната компания „ ГБС – Пловдив”, която има контракт с Община Пловдив за строителството на ПК „ Младост” за 13 млн. лв., ще показа нова оферта за дейностите. Зам.-кметът по спорт, който е възложител на поръчката Георги Титюков, съобщи, че чака представители на компанията в петък. Тогава ще бъдат дадени и новите количествено-стойностни сметки за строителството на басейна. След това Община Пловдив ще реши дали е допустимо басейнът да бъде издигнат с новите параметри, или ще се приключи сегашната социална поръчка и ще се върви към нова.

На процедура опциите в Закон за обществените поръчки не са огромни за анексиране на сумата. Според настоящето законодателство цената може да се индексира до 50%. Възможностите за това обаче са при няколко условия, като непредвидени разноски или други изключителни обстановки. Увеличение на цените на суровините и материалите не попада в тази догадка.

На процедура най-голямото перо в този план е металната структура на оборудването. Цените са въз основата на оферта от 2018 година, когато желязото струваше 4 пъти по-малко от в този момент.

В сумата от 12,8 млн. лв. се включва открит 50-метров плувен басейн с олимпийски размери и естрада за към 1100 седящи места, който би трябвало да се построи на мястото на остарелия – до диспансера и закрития басейн „ Младост “. Басейнът би трябвало да бъде единствен у нас, който ще дава отговор на всички условия на Международната федерация по плуване.

Друга наложителна екстра е гъвкавото систематизиране на дължината – посредством специфичен мост, който се движи електронно в самото корито и може да загражда басейна до 25 метра – за детски надпревари. Също по този начин оборудването би трябвало да бъде снабдено с обезмъгляваща апаратура, с каквато не разполага нито един басейн в България.

Срокът, за който трябваше компанията реализатор да завърши дейностите бе 730 дни, само че той спря да тече след подписването на спомагателното съглашение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР