Строители в северния китайски град Шъцзячжуан започнаха бързо изграждане на

...
Строители в северния китайски град Шъцзячжуан започнаха бързо изграждане на
Коментари Харесай

Спешно строят нов карантинен център край Пекин, призоваха 20 млн. китайци да останат вкъщи

Строители в северния китайски град Шъцзячжуан започнаха бързо създаване на център за карантиниране на хора с ковид, съобщи Асошиейтед прес. Капацитетът на обекта ще е 3000 души.

Скоростното изграждане на центъра в града припомня построяването на полеви лечебни заведения и превръщането на спортни зали в центрове за изолираност предходната година, когато Китай се опитваше да се оправи с епидемията, избухнала в град Ухан. Оттогава китайските управляващи значително успяваха да спрат разпространяването на локално равнище на болестта. Но напоследък случаите набъбнаха в Шъцзячжуан.

Това породи безпокойствие, защото градът е покрай Пекин, а наближава и Нова година по лунния календар , когато милиони китайци пътуват от едно обитаемо място до друго.



Националната комисия по опазване на здравето през днешния ден разгласи, че 1001 пациенти са под лекарски грижи поради болест с ковид, като от тях 26 са в тежко положение. За последното денонощие бяха регистрирани 144 нови случая на болест, от тях в провинция Хъбей, в която основен град е Шъцзячжуан, има 90 случая, а в по-северната провинция Хейлунцзян новите случаи са 43.

Заради болестта на локално равнище Хейлунцзян, както и градовете Синтай и Ланфан, елементи от Пекин и от други градове в североизтока са под карантина. Над 20 милиона души бяха призовани да си останат вкъщи в идните дни.

Нарастването на случаите на болест в Китай идва в миг, в който в страната дойдоха специалисти на Световната здравна организация , които ще събират данни за произхода на вируса.

Екипът дойде в град Ухан през вчерашния ден. Сега специалистите ще би трябвало да прекарат под наложителна карантина две седмици в хотел в града, преди да могат да посетят съответни места. Още от през днешния ден учените организират обаче срещи във виртуален формат.

Двама членове на екипа на СЗО останаха в Сингапур, откакто дадоха позитивен резултат на тест за ковид, напомня Ройтерс. Китайските управляващи оповестиха, че са разрешили влизането в страната на английски специалист, който при първи тест е дал позитивен резултат, а при втори - негативен.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР