Строителен изкоп в центъра на ЖР Тракия се превърна в

...
Строителен изкоп в центъра на ЖР Тракия се превърна в
Коментари Харесай

Жаби подлудиха жителите на Тракия

Строителен ров в центъра на ЖР " Тракия " се трансформира в тресавище, от което в жегата се разнася ужасна смрад. Развъдник на жаби, мухи и комари се намира на 30 метра от районното кметство. Мръсно е и мирише нетърпимо, само че това е по-малкият проблем. Скоро може да стане огромна пакост, тъй като децата от квартала играят към блатото, а в него се въдят всевъзможни гадини. Жабите крякат по цяла нощ и не можем да мигнем, оплака се в редакцията жена от прилежащия блок.

Проверка на " Марица " сподели, че блатото се е образувало зад кметството в терен, благосъстоятелност на предприемача Георги Чалъмов. Изкопът е за основите на последната постройка от комплекс „ Гербера “. Строежът на офисите обаче е преустановен, откакто срокът на строителното позволение изтече, а от Общината отхвърлиха да го възобновят. Освен това администрацията откри и редица нарушавания в плана. Георги Чалъмов бе възнамерявал да свърже " Гербера " със постройката на кметството. След като от Общината са отказали да удължат периода на строителното позволение, предприемачът е прекратил всякаква активност на обекта. Изкопът пък се напълнил с вода по време на огромните дъждове и в този момент е подготвен за рибарник.

„ Причината за образувалото се тресавище е излятата бетонна плоча, която е предизвикала наводнението. Не сме взели ограничения до момента, защото градежът на постройката е преустановен и се водят каузи, а самото отводняване би трябвало да се случи по разпореждане на притежателя на комплекса. Тези дни ще повеждам диалози с Чалъмов, с цел да се отстрани водата “, изясни пред кореспондент на „ Марица “ кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров.

Самият Чалъмов също даде обещание да реагира навреме, с цел да не тормози живеещите наоколо. „ Не знаех за казуса, тъй като скоро не съм ходил на обекта. От Общината отхвърлят да възобновят строителното позволение и в този момент сме в съда. Въпреки това ще намеря метод да отводня терена “, съобщи Чалъмов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР