Строгите ограничителни мерки заради коронавируса най-накрая се облекчават в двата

...
Строгите ограничителни мерки заради коронавируса най-накрая се облекчават в двата
Коментари Харесай

АФП: Светът почва да се връща към живот

Строгите ограничаващи ограничения поради ковид най-сетне се облекчават в двата най-големи града на Испания - Мадрид и Барселона, където хората към този момент могат да се срещат в групи до 10 души по домовете си или в паркове, както и в откритите пространства на питейни заведения и заведения за хранене. Плажовете също се отварят още веднъж в някои елементи на страната след месеци карантина, облекчения започват на всички места по света, разяснява Агенция Франс Прес, съгласно БГНЕС.
Италия още веднъж отвори басейни и фитнес зали, Гърция направи същото с заведения за хранене и кафенета, до момента в който украинците още веднъж могат да пътуват в метрото в столицата Киев за първи път от 10 седмици.
Иран още веднъж отвори джамиите в страната, а Япония отстранява националното изключително състояние, само че предизвести, че към момента е нужна нерешителност, с цел да се предотврати втора вълна на COVID-19.
Индия възобнови вътрешните полети, а магазините във Англия също отвориха порти за клиенти.
До момента пандемията е умъртвила към 345 000 души по целия свят, откогато избухна в Китай в края на предходната година. Съединени американски щати са записали най-вече смъртни случаи - 97 948, следват Англия с 36 914, Италия с 32 877, Франция с 28 457 и Испания с 26 834.
Германската група от самолетни компании, наранени от ковид – Lufthansa получи помощ от 10 милиарда евро след договорка с немското държавно управление.
А френският министър председател Едуар Филип съобщи, че стартира съвещания с лекари и медицински сестри, за здравните служащи скоро ще получат съществени нараствания на заплатите като част от реформиране на френската здравна система след оправянето с коронавирусната рецесия.
Още: " Само 10 островни страни остават незасегнати от ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР