Строга картофена диета е предприел решителен австралиец. 36-годишният Андрю Тейлър

...
Строга картофена диета е предприел решителен австралиец. 36-годишният Андрю Тейлър
Коментари Харесай

Австралиец яде само картофи и слабее

Строга картофена диета е подхванал съдбоносен австралиец. 36-годишният Андрю Тейлър се е зарекъл през 2016 година да яде само картофи, с цел да постави завършек на безразборното си хранене, отговорно за наднорменото му тегло, оповестяват западни издания.

Младият мъж живее в Мелбърн. Доскоро той се е хранел извънредно нездравословно, заради което тежестта му достигнало притеснителните 151 кг. Това повлияло доста на самочувствието на Андрю и той решил да вземе нещата в свои ръце и да промени най-сетне метода, по който наподобява и се усеща.

Мъжът си съставил картофена диета и счита да се придържа към нея до края на тази календарна година. Картофите, които той похапва, могат да бъдат варени или печени. Важно е да отбележим обаче, че в блюдата няма добавено олио.

Първото си картофено ядене Андрю похапнал на 1-ви януари тази година и към днешна дата към момента строго се придържа към новите си хранителни привички. Благодарение на тях той е съумял да смъкне цели 10 кг и то без да поставя кой знае какви физически старания.

Необичайния си опит младият австралиец документира в клипчета, които споделя в обществените мрежи. Така той се надява да бъде потребен и на други хора.

 Диета

По повеля на експерт Андрю е присъединил в диетата си сладки картофи. Той е можел да избира сред кореноплодния зарзават и банани, само че е предпочел картофи, поради по-ниската им цена и поради това, че засищат повече.

Доскоро не можех да спра да хапвам. Ако си привързан към нещо и то те убива, най-добре да го спреш. По тази причина взех решение да изключа всички други храни от дневното си меню и да оставя единствено картофите, изяснява Тейлър.

Той твърди, че картофите към момента са му вкусни и се усеща добре. Ентусиастът споделя, че не подправя картофените си блюда с олио, само че ги овкусява с млека на растителна основа и някои подправки.

Въпреки позитивните резултати обаче не всички диетолози са съгласни с режима на младия мъж. Според експертите има огромен късмет в бъдеще при Андрю да се появи дефицит на значимите витамини и минерали, които могат да се набират единствено при разнообразно и пълноценно хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР