Строежът на комплекса започна през декември миналата година и се

...
Строежът на комплекса започна през декември миналата година и се
Коментари Харесай

Напредва изграждането на модерен затвор край Дупница

Строежът на комплекса стартира през декември предходната година и се финансира по Норвежки механизъм 35 млн. лв.

Правосъдният министър Крум Зарков и екип от министерството инспектираха през днешния ден построяването на нов съвременен затвор за 400 лишени от независимост край дупнишкото село Самораново, оповестиха от министерството. Изграждането на комплекса стартира през декември предходната година и се финансира по Норвежки механизъм за към 35 млн. лв., написа.

" Удовлетворен съм от напредъка на строителните действия по новия затвор в Самораново и се веселя на високата оценка на нашите норвежки сътрудници по дейностите, засягащи Норвежкия финансов механизъм ". Това съобщи министър Крум Зарков при посещаване на градежа за новия затвор в с. Самораново до Дупница.

На мястото през днешния ден бяха министърът, заместник-министър Мария Павлова, основният шеф на ГДИН основен комисар Ивайло Йорданов и представители на Съвета на Европа, Норвежката корекционна работа, Норвежката правосъдна администрация.

Към момента се наливат основите на пандиза, който се чака да бъде приключен до края на април 2024 година

В Самораново паралелно текат строителните действия и по построяването на новия арест за 40 арестувани лица и по реновирането на затворническото общежитие към пандиза в Бобов дол. В него ще има обособено преходно поделение (half way house) за акомодация на лишени от независимост, на които им следва освобождение от пандиза.

Същевременно локалните в Самораново чакат министър Зарков да извърши дадена дума и заричане да спомага пред Министерство на регионалното развитие за финансиране на цялостна замяна на ВиК мрежата и на довеждащия тръбопровод до селото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР