Стресът е един от основните виновници за напълняването. Без значение

...
Стресът е един от основните виновници за напълняването. Без значение
Коментари Харесай

С Психологическа диета сваляме 5 кила

Стресът е един от главните виновници за напълняването. Без значение от какво е подбуден, той може да бъде укротен единствено с едно – безразборното и непрекъснато хранене. С времето това води до утежняване на храносмилането и здравето, както и до затлъстяване.

На фона на всекидневния стрес човек стартира да се тъпче с нездравословни храни – сладкиши, чипсове, тлъсто месо. Силното възприятие за апетит би трябвало да бъде потушено, а следствието е едно – струпване на ненужно тегло.

Според експертите има един способ, който може да спре този циничен кръг от стрес и погрешно хранене. Това е така наречен психическа диета. В основата ѝ стои позитивната настройка към живота и заобикалящия свят.

Първата стъпка е човек да осъзнае, че всеки всекидневно се сблъсква с компликациите на живота. Важното е да сме мощни душевно и да не се отчайваме. По този метод по-трудно бихме се поддали на напрежението.

Ежедневното хранене също би трябвало да се подчини на някои правила. Добре е човек да се придържа към примерно меню, което не се трансформира в стресови обстановки. Не би трябвало и да се награждаваме с лакомства при избрани триумфи. Организмът се натоварва, когато му се постановат непредвидени промени в храненето.

За да се избегне сходен стрес, е добре да си похапваме от всичко, което обичаме, само че в дребни количества. Приемът на храната би трябвало да е отмерено разпределен през целия ден. Добре е да се открият и разтоварващи дни. Те са извънредно потребни за здравето.

 Диета

Начинът на хранене също е значим за справяне със напрежението. Ястията би трябвало постоянно да са красиво поднесени. Храната би трябвало да се употребява умерено, без бързане и на драго сърце. Тя би трябвало да се дъвче усърдно – по този начин тялото я обработва по-добре.

Старайте се да не преяждате. Един от най-хубавите препоръки идва от Франция и гласи, че след хранене човек би трябвало да остане с леко възприятие на апетит. Усещането за задоволеност се появява след към 20-30 минути. Важен миг е и да не се храним, когато не сме гладни.

Психологическата диета поучава още да не се занимаваме със странични действия, до момента в който се храним. Навикът да гледаме вести, до момента в който вечеряме, зарежда тялото ни с негативната сила, която получаваме от тях. А това се отразява пагубно на храносмилането.

Самоконтролът е в основата на свалянето на килограми. Променяйки посочените привички, можем да свалим до 5 кг за няколко седмици.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР