Стремим се да насърчаваме сътрудничеството между регионите в ЕС не

...
Стремим се да насърчаваме сътрудничеството между регионите в ЕС не
Коментари Харесай

Илиана Иванова: Заделени са 100 млн. лева за иновационни долини, Пловдив е един от кандидатите

Стремим се да насърчаваме съдействието сред районите в Европейски Съюз освен с еврофондовете и кохезионната политика, само че и посредством стратегии като " Хоризонт Европа ". Това съобщи при днешното си посещаване в Пловдив в  еврокомисарят по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Илиана Иванова. В Аграрния университет тя взе участие в кръгла маса, посветена  на иновационната екосистема в района. 
Прочетете още
" Заделени са 100 милиона евро по стратегия " Хоризонт Европа " за основаването и развиването на Регионални иновационни долини. Искаме да създадем 100 такива в целия Европейски съюз. Радвам се, че в  България имаме две сполучливи кандидатури. Едната е от Пловдив, а другата от Североизточна България ", съобщи еврокомисар Иванова. Тя добави, че за нея са доста значими срещите на районно равнище, с цел да се запознае с проектите на  университетите и компаниите. Чрез Регионалните иновационни долини ще бъде подкрепено развиването на изостаналите региони в страните от Централна и Източна Европа. Те ще си сътрудничат с по-развитите райони, с бизнеса и вузове, като ще основават взаимни планове и ще аплайват за финансиране, написа 24 часа.

" Правим всичко възможно  да опростяваме процедурите и да ги създадем по-достъпни за кандидатстване.  През идната година ще бъдат отворени нови предложения за планове за нововъведения ", разясни Илияна Иванова. В полемиката участваха регионалният шеф на Пловдив Илия Зюмбилев, кметът на града Костадин Димитров, ректорът на Аграрния университет проф. Христина Янчева, нейният заместител проф. Владислав Попов, специалисти от висши учебни заведения от Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР