Стремежът на съвременния човек, да се храни и да живее

...
Стремежът на съвременния човек, да се храни и да живее
Коментари Харесай

Най-разпространените митове за здравословните храни

Стремежът на актуалния човек, да се храни и да живее по-здравословно, е довело до това, той от ден на ден да се интересува от качеството на храната, която приема. Телевизионните и електронните медии непрекъснато популяризират доста и разнообразни артикули, с уверението какъв брой потребни са те за нашето здраве и по какъв начин консумирайки ги ще изглеждаме по-млади, по-красиви, ще имаме съвършена фигура и повече сила.  Ежедневно се акцентира с какво тези артикули се отличава от тези, в които има доста подсладители и стабилизатори, които им придават добър усет и удължават срокът им на валидност. Нашият съвет е да не се доверявате сляпо на тези изказвания, тъй като не всичко е по този начин, както се показва. За да ви го потвърдим, ще ви изтъкнем най-разпространените легенди за по този начин наречените здравословни храни.

1.Твърдението, че пълнозърнестият самун оказва помощ за свалянето на килограми, не е изцяло правилно. В комерсиалните вериги се оферират доста типове от него, а в една порция от всеки от тях, се съдържат толкоз килокалории, колкото и в елементарния бял самун. Освен това в този тип самун се съдържат субстанции, които могат да провокират алергии, а прекомерната му консумация може да докара до проблеми с храносмилателната система.
Как да готвим по-здравословно, без да изпадаме в крайности?
Дори и да нямате фикс идея по здравословно хранене и метод на живот, би трябвало да обърнете внимание на това, което ще ви дадем като препоръки в с...
Прочети повече
2.Мит е, че суровите зеленчуци са по-полезни от тези, които са минали през термична обработка. Да, до някъде това е по този начин, само че сред тях има и такива, които съдържат субстанции, които при консумация в сурово положение, провокират хранително отравяне. Сред тези зеленчуци е патладжанът да вземем за пример.

3.И още едно изказване по тематиката за пресните зеленчуци е, че те са по-полезни от замразените, което не е тъкмо по този начин. Истината е, че плодовете и зеленчуците се замразяват шоково, незабавно след откъсването им, което резервира съдържащите се в тях потребни субстанции.

4.Твръдението, че потреблението на моркови, усъвършенства зрението, също не е напълно правилно. Бета-каротенът, който се съдържа в тях усъвършенства остротата на зрението, което значи, че човек може да вижда добре в тъмното и в пространства с по-слабо осветяване.  Затова не се превръщайте в заек и не включвайте морковите във всяко едно ядене, тъй като това няма да предотврати носенето на очила, в случай че имате проблем с очите.

5.Ако в супермаркета срещнете храни, на чийто етикет е маркирано, че не съдържат мазнини, не си мислете, че са доста потребни и ще ви оказват помощ да се справите с непотребните килограми. Истината е, че тези произведения, заради неналичието на мазнини са много безвкусни, само че с цел да ги продават сполучливо, производителите прибавят в тях по-голямо количество захар и разнообразни други субстанции, които ги вършат по-вредни от останалите.
10 хрумвания за здравословни сандвичи подобаващи за вашата диета
Най-бързото нещо, което може да си извършите за ядене, са точно сандвичите. Може би е малко известно, само че той също може да бъде здрав...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР