Стрелча. Ние сме от розоберачески край. Ниската изкупна цена на

...
Стрелча. Ние сме от розоберачески край. Ниската изкупна цена на
Коментари Харесай

Жителите на Стрелча на среща с народните представители от ПГ на „БСП за България“: Какво да правим с ниската изкупна цена на розите

Стрелча. Ние сме от розоберачески край. Ниската изкупна цена на розите е огромен проблем, изключително когато това е обвързвано с нашия занаят, споделиха жителите на Стрелча на среща с народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ за „ Визия за България “. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . „ Българска социалистическа партия настояваше да се одобри законът за розата, тъкмо по време на розобера, само че макар уверенията на ръководещите, той не беше признат “, напомни Николай Бошкилов. „ Именно такива проблеми са главният претекст във Визията да залагаме на повече страна във всички браншове, само че не страната на Борисов, а страна, която мисли за всичките си жители “, сподели Александър Симов. По мотив опазването на здравето, жена в залата показа, че „ лекарите са като служители “. „ Затова ние доста държим и е планувано във „ Визия за България “ смяна в статута на лечебните заведения, както и смяна във философията на ръководството и действието на НЗОК “, акцентира депутатът Илиян Тимчев. Той изясни, че НЗОК би трябвало да бъде самостоятелен орган, който дефинира цените на клиничните пътеки и има надзор над здравната карта, която би трябвало да блокира приема на пациенти, за източване на касата. „ Когато здравните заведения престанат да бъдат търговски сдружения, ще се върне призванието на лекаря да лекува пациентите “, сподели още Тимчев. Един от най- добре одобряваните браншове във „ Визия за България “ е образованието- доказателство, за което е високата оценка на учебен шеф от Стрелча.
„ Най- огромният ни проблем тук, в Сърница, е че няма вероятност за развиването на младежите и хората на междинна възраст. Голяма част от хората отпътуват да работят в чужбина, тъй като няма работни места, а в случай че има, то заплатите са извънредно ниски “. С тези думи се обърнаха жителите на Сърница към народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Николай Тишев и Георги Андреев. Хората предложиха на депутатите за секторните политики, в раздел Регионално развиване във Визията, Пазарджик да бъде включен с дървообработване като главен занаят. Също по този начин те предложиха плануванаъа стратегия за развиване на Странджа-Сакар да бъде направена и за Родопите. „ Вашите оферти са значими за нас. Всичко това ще бъде взето под внимание и приложено в окончателния вид на плана " Визия за България ", който ще бъде подготвен към края на декември “, сподели Георги Андреев. Той разясни, че неслучайно се вършат такива срещи. „ За първи път в България някой прави визионерски документ с небосвод от 15-20 години “, означи националният представител. Друг огромен проблем, на който жителите на Сърница обърнаха внимание на народните представители бе опазването на здравето и неналичието на незабавна помощ. „ Когато се наложи да търсим незабавна помощ, би трябвало да пътуваме 50км. “. „ Здравеопазването е огромен проблем в съвсем всички дребни общини в България “, съобщи Николай Тишев. Той напомни, че по тази причина във „ Визия за България “, в раздел Здравеопазване се предлага настоящи общински и окръжни лечебни заведения. „ Не е обикновено, в европейска страна, един жител да има достъп до лекуване до 20.00ч. и по-късно да се избавя както откри за добре “, заключи Тишев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР