Стрелба в университет в Прага. Полицията съобщава за убити и

...
Стрелба в университет в Прага. Полицията съобщава за убити и
Коментари Харесай

Убити и десетки ранени при стрелба в местен университет в Прага

Стрелба в университет в Прага. Полицията оповестява за убити и ранени. Студенти са избягали под паника на улицата, откакто се чули изстрели във Философския факултет на Карловия университет. Площад " Ян Палах " е отцепен от тежко въоръжени служители на реда.

В обществените мрежи беше пуснат апел на полицията жителите да не напущат домовете си. В първите часове след стрелбата управляващите не можаха да кажат какъв брой са жертвите и дали причинителя е един.

Граждани снимаха мъж в черно на една от терасите на университета. Според очевидци това бил стрелецът. Малко по-късно полицията разгласи, че въоръжен мъж е бил отстранен. Според кмета на Прага той " паднал от високо ". Не бяха обявени данни за възможен претекст за закононарушението и броя на жертвите. Медии пишат, че убитите са няколко, а ранените повече от 10.

Карловият университет се намира в Стария град на Прага, на към 500 м от историческия Карлов мост, който е притегателно място за туристите.

От Министерство на външните работи изпратиха известие до NOVA, в която се показва, че няма данни за потърпевши български жители. " Във връзка със пукотевица в университетска постройка в центъра на чешката столица Прага, в резултат на която има жертви и ранени, Министерство на външните работи осведоми следното:

По информация на посолството на България в Чехия, към този миг няма данни за потърпевши български жители. Задграничното ни посланичество в Прага е в непрекъснат контакт с локалните управляващи и продължава да следи обстановката.

При нужда от подпомагане, българските жители могат се извърнат към посолството на България в Чехия на телефон за незабавни случаи: + 420 774 790 991 или по e-mail: [email protected] ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР