Стрелба в Джаксънвил: ДеСантис е освиркван на бдение за жертвите на расистка атака

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис е бил силно освиркван на
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис е бил силно освиркван на бдение за жертвите на расистка стрелба.

Кандидатът на републиканците за президент беше разбит в Джаксънвил, където стотици се събраха в неделя, за да почетат паметта на трите жертви на нападението.

Той беше принуден да се отдръпне от микрофона, преди член на градския съвет да помоли тълпата да слуша.

"Не става дума за партита днес", каза Джу'Коби Питман, добавяйки: "Куршумът не познава купона." в щата, в крайна сметка проговори и нарече стрелеца „мръсник от висшата лига“, което предизвика аплодисменти от част от събралата се тълпа.

Около 200 души присъстваха на бдението, което се проведе в преобладаващо черна зона само на метри от магазина Dollar General, където се случи стрелбата предишния ден.

Двадесет и една годишният Райън Кристофър Палметър е уволнен единадесет куршума срещу 52-годишната Анджела Кар, която седеше в автомобила си, преди да влезе в магазина и да застреля още двама души.

Анолт Лагер младши, 19 работеше в Dollar General и беше убит, докато се опитваше да избяга.

Джералд Де'Шон Галион, на 29 г., беше застрелян, когато влезе в помещението. Друга жена беше преследвана, но успя да избяга.

Когато полицията пристигна, нападателят обърна пистолет срещу себе си и почина на място. При стрелбата са използвани законно придобити полуавтоматична пушка AR-15 и пистолет Glock.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР