Стрелба е била открита край централата в Истанбул на основната

...
Стрелба е била открита край централата в Истанбул на основната
Коментари Харесай

Стрелба край централа на най-голямата турска опозиционна партия

Стрелба е била открита край централата в Истанбул на главната опозиционна мощ в Турция - Народнорепубликанската партия (НРП), заяви уеб сайтът Хаберлер, базирайки се на окръжната председателка на НРП Джанан Кафтанджъоглу.

НРП осведоми, че рано през днешния ден наоколо до централата на партията в Истанбул са създадени изстрели и че се организира следствие. Частни охранители са удостоверили за изстрелите, а наоколо са били открити гилзи. Никой от патроните не е засегнал постройката.

В Туитър Кафтанджъоглу написа, че " въоръженото нахлуване " е било ориентирано към постройката на партията в истанбулския квартал Сейрантепе, където " са били създадени 6-7 изстрела ".

Предполагаемото нахлуване идва седмица откакто два патрона попаднаха в централата на друга опозиционна мощ - " Добра партия ", която дружно с НРП е част от опозиционен алианс от общо шест политически обединения, обединени в блян да смъкват от власт турския президент Реджеп Тайип Ердоган на изборите на 14 май.

Лидерката на " Добра партия " Мерал Акшенер съобщи, че нападението има за цел да сплаши опозицията и се случва малко откакто президентът Реджеп Тайип Ердоган я е " заплашил " в телевизионно изявление, показва ДПА.

" Не ме карайте да пристигам при вас ", бе споделил Ердоган, визирайки острите рецензии на Акшенер към неговото държавно управление.

В сряда, в трагично послание към парламентарната група на " Добра партия ", Акшенер хвърли на земята гилзи от патрони, призовавайки хората да гласоподават против " сродната душа на Ким Чен ", визирайки севернокорейския водач Ким Чен Ун и без да посочва Ердоган, припомня ДПА.

" Вие ще избирате сред Турция, която се стреми да се трансформира в Северна Корея, и Турция, която се радва на народна власт с европейски стандарти ", добави тя.

Кандидати за президентския пост са сегашният президент Ердоган и водачът на НРП Кемал Кълъчдароглу, както и двама самостоятелни претенденти, представители на по-малки партии. Последните социологически изследвания плануват напрегната конкуренция сред Ердоган и Кълъчдароглу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР