Стразбург. Община Стара Загора, в лицето на ресорния заместник-кмет Красимира

...
Стразбург. Община Стара Загора, в лицето на ресорния заместник-кмет Красимира
Коментари Харесай

Стара Загора: Общината ще председателства новоучредената Спортна комисия към Страсбургския клуб

Стразбург. Община Стара Загора, в лицето на отрасловия заместник-кмет Красимира Чахова, ще ръководи за първи път новоучредената Спортна комисия към Страсбургския клуб. Това стана по време на извършената 15-та подред годишна среща на клуба във френския град, на която тя участва, дружно със зам.-кмета по филантропичните действия Иванка Сотирова. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Чахова показа пред участниците във форума вдъхновяваща презентация, в която показа опита на Община Стара Загора в устрема ѝ да разпространява спорта и да приобщи към двигателна интензивност допустимо максимален кръг от хора, от всички възрастови групи. По данни на проф. Гаспарини от Страсбургския университет, застоялият метод на живот е четвъртият главен рисков фактор за здравето и води до гибелта на 4 милиона души. Това води след себе си и разноски в размер на 80 милиарда евро за здравни грижи, беше обявено по време на срещата.
Основни цели в работата на комисията ще бъдат насърчаването на висока двигателна интензивност и интеграция на имигрантите посредством включване в спортни действия, заяви Красимира Чахова. Заедно с госпожа Сотирова те ще вземат участие и в Световния конгрес по народна власт, проведен от Съвета на Европа, чиято съществена тематика е популизмът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР