Стратегията за национална сигурност има не малко слабости. Черноморският регион

...
Стратегията за национална сигурност има не малко слабости. Черноморският регион
Коментари Харесай

БСП настоя Черноморският регион да остане встрани от всякакви конфликти

Стратегията за национална сигурност има не малко недостатъци. Черноморският район и европейската кохезионна политика са извънредно значими и не би трябвало да бъдат оставяни на назад във времето. Много съществено настояваме Черноморският район да остане настрана от всевъзможни спорове. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов от парламентарната естрада.

"В района се организират учения и имаме положително партньорство със страните членки на НАТО. Предлагаме Черноморският район да не се милитаризира и позволява условия за спорове в него. Това наше предложение не се приема от ръководещите. Отхвърляйки сходен текст, навежда на мисълта, че подозренията ни за осъществяване на военни формирования, които да усилят опцията за спорове на територията на Черноморския район, са много основателни “, съобщи Иванов.

Той напомни обществено декларираното предпочитание на премиера Борисов в района да е умерено и да плуват лодки и платноходки.

Иванов акцентира, че Англия напуща Европейски Съюз, а към днешна дата няма метод по какъв начин ще бъде заместена нейната вноска.

„ Поставя се под въпрос- дали ще продължи кохезионната политика, а тя дефинира не дребна част от Брутният вътрешен продукт на страната, така наречен еврофондове. Ако те в един миг спрат, това ще се отрази на стабилността на страната. Защо този текст също отпада? Нали приоритет на държавното управление на ГЕРБ е да се работи точно в тази посока – да продължат еврофондовете? “, попита депутатът от левицата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР