Стратегията на отборите за използването на гумите в Гран При

...
Стратегията на отборите за използването на гумите в Гран При
Коментари Харесай

В Пирели отчетоха успешно състезание в Сингапур

Стратегията на тимовете за потреблението на гумите в Гран При на Сингапур беше подчинена на атмосферните условия от първата минута на надпреварата, чийто старт закъсня поради мощния дъжд. Но множеството водачи изкараха надпреварата с един бокс и дълга първа серия от обиколки с гумите интермедия.

„ Гумите интермедия демонстрираха, че са доста надеждни. Дори при висока степен на изхабяване, те резервираха успеваемостта си за дълго време, а ние разчитахме навръх това, когато анализирахме информацията, събрана в хода на квалификацията ”, изясни моторспорт шефът на Пирели Марио Изола.

Подобно на някои водачи и Изола обърна внимание на това какъв брой постепенно изсъхва асфалтът в Сингапур.
 Перес изясни за какво е бил осъден Перес изясни за какво е бил осъден
„ Както в квалификацията, по този начин и за надпреварата асфалтът в Сингапур изсъхваше доста постепенно – изясни Изола. – Но когато водачите сложиха сликовете, надпреварата очевидно се оживи. Повечето тимове избраха приблизително твърдите гуми, защото те дават най-хубав баланс сред успеваемостта на пистата и издръжливостта. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР