Страши треньорът на руския гранд Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов привлече

...
Страши треньорът на руския гранд Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов привлече
Коментари Харесай

Пламен Константинов привлече двама големи шампиони

Страши треньорът на съветския гранд Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов притегли двама огромни първенци.

През новия сезон за Локо ще се състезава олимпийският първенец от Лондон 2012 година с Русия Николай Апаликов, както и международният първенец с Полша от Мондиал 2014 Фабиан Джизга.

35-годишният централен блокировач Николай Апаликов не игра доста за Казбас (Кемерово) през последния сезон, поради травма, само че в богатата си кариера е играл сполучливо 8 сезона за Зенит (Казан) - 2008 2015, през които е спечелил 3 пъти Шампионската лига и 6 пъти е ставал първенец на Русия и по 3 пъти е печелил Купата и Суперкупата на Русия. Освен това е носил екипите и на Локомотив (Екатеринбург) и Газпром-Югра (Сургут).


С националния тим на Русия Николай Апаликов стана олимпийски първенец в Лондон 2012, а също така е печелил със “Сборная” и Световната купа през 2011 година, Европейското състезание през 2013 година и Световната лига през 2011 и 2013 година.

Напарником Джизги в «Локомотиве» будет Максим Шульгинhttps://t.co/qRdnew6HYh pic.twitter.com/dJLz5r7NWU
— Спорт БО (@Sport_BO) 8 май 2018 година
Вторият първенец, който ще укрепи Локомотив от Новосибирск е разпределителят на националния тим на Полша Фабиан Джизга. 28-годишният плеймейкър към този момент е подписал контракт с Локо за сезон 2018/2019 година.

Джизга стана международен първенец с “Дружина полска” през 2014 година, а през 2011 година е бронзов медалист с Полша на Европейското състезание.  Полша разплака Германия в Берлин (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
През този сезон Джизга играе за гръцкия гранд Олимпиакос (Пирея), където е съотборник с Тодор Алексиев, а по-рано бе състезател на полския Асеко Ресовие (Жешув), където бе съотборник н Николай Пенчев.

Максим Шулгин ще бъде втори разпределител на Локомотив през новия сезон. Тимът от Новосибирск притегли 34-годишния Шулгин от вицешампиона Зенит (Санкт Петербург) и се чака той да бъде запаса на Фабиан Джизга.

По-рано Локомотив притегли и диагонала Константин Бакун, посрещача Марко Ивович и либерото Артьом Ермаков.

Джизга пополнил «Локомотив», Ботин – «Нову»

Таблица переходов суперлиги-2018 https://t.co/YL4B7NnnLs pic.twitter.com/DlaNsGixdn
— Спорт БО (@Sport_BO) 8 май 2018 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР