Страшен шамар получи от президента Румен Радев бившият вицепремиер и

...
Страшен шамар получи от президента Румен Радев бившият вицепремиер и
Коментари Харесай

Шамар за Нинова! Отстраненият от нея шеф на ВМЗ-Сопот взе стола й

Страшен пестник получи от президента Румен Радев някогашният вицепремиер и министър на стопанската система Корнелия Нинова. Отстраненият от нея началник на Съвета на шефовете на ВМЗ-Сопот Никола Стоянов бе назначен през днешния ден на мястото й като министър на стопанската система и промишлеността.

Нинова изсипа куп обвинявания върху екипа на оръжейния цех, като отстраненото управление излезе с остра позиция против нея.

Никола Стоянов е роден през 1976 година в София. Завършва „ Право “ в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Дипломиран е в магистърските стратегии „ Европейско и интернационално комерсиално право “ и „ Немско право за чужденци “ в Мюнхенския университет “Ludwig-Maximilian ”. Притежава опит в развиването на започващи компании, поддръжка за дребни и междинни предприятия и вложенията.

В частния бранш е основал, управлявал и подпомагал голям брой компании. В интервал от 8 години управлява компания, която е извънреден сътрудник за Югоизточна Европа на експортни организации, Агенции за подкрепяне на дребни и междинни предприятия и Агенции за вложения от Европа, Азия и Съединени американски щати. Участва като началник или специалист в над 1000 плана, като стратегически сътрудник на непознати компании при навлизането им на пазари в Източна Европа, търсене на нови снабдители, преструктуриране и вложения.

В обществения бранш е заемал позициите консултант в Министерството на стопанската система, както и изпълнителен шеф и заместник-изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Насърчаване на дребните и междинните предприятия “. През 2021 година е назначен за ръководител на Съвета на шефовете на „ Вазовски машиностроителни фабрики “ ЕАД, като взе участие в управлението на сдружението доникъде на 2022 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР