*** Страсбург. От 20.00 часа залата за пресконференции Daphne Caruana Galizia в

...
***
Страсбург.
От 20.00 часа залата за пресконференции Daphne Caruana Galizia в
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 7 юни 2022 г.

***

Страсбург.

От 20.00 часа залата за конференции Daphne Caruana Galizia в Европейския парламент в Страсбург ще се организира конференция на тематика " Българската позиция в разногласието със Северна Македония “.

***

Босилеград.

От 10.00 часа локално време (11.00 часа българско време) “ в Националния си пресклуб в Босилеград, Република Сърбия Българска телеграфна агенция провежда конференцията „ Български гласове за Европа. Събитието е част от дебатите на Конференцията за бъдещето на Европа, а с самодейността си „ Български гласове за Европа “ Българска телеграфна агенция се стреми да събере повече хрумвания, отзиви и упования за това какъв да бъде Европейският съюз през 2050 година – каква да бъде ролята му, какви водачи са му нужни, с цел да отговори на провокациите на днешното време, накъде, по кое време и по какъв начин да се уголемява. Ще бъде обсъждана европейската интеграция на Западните Балкани.

***

София.

От 9.00 часа в Sofia Event Center ще стартира форумът „ Шумът на парите 2022 “. Встъпително слово ще направи вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

***

София.

От 9.00 часа във Военна академия " Г. С. Раковски " ще бъде открита конференцията URBAN GREEN, която се провежда в партньорство с EIT Climate-KIC Hub Bulgaria.

София.

От 9:30 часа в Националния учебно-логистичен център на БЧК в с. Лозен министърът на образованието науката акад. Николай Денков ще изпрати даренията за Украйна, събрани в акцията на МОН от месец март.

***

София.

От 11.00 часа в хотел „ Милениум “ вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще насочи послание към делегатите на 35-то Общо заседание на Националното съдружие на общините в Република България.

***

София.

От 11:00 часа в Пресклуб Българска телеграфна агенция, бул. „ Цариградско шосе “ 46, София, ще се организира конференция на тематика: „ Онкологията в България – реалност и потребност от промени ".

***

София.

От 11.00 часа в Стопански факултет, зала 401, гр. София, бул. " Цариградско шосе " 125, блок 3. Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Стопански факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ провеждат обществена полемика „ Светът на застраховането: обучение, специалности, вероятности “.

***

София.

От 15.00 часа в хотел „ Милениум “, ще се състои полемика сред кметовете на общини и ръководители на общински препоръки от цялата страна с министър-председателя Кирил Петков и неговите заместници.

***

София.

От 16.00 часа ще заседава Националният съвет за тристранно съдействие.

***

Благоевград.

От 09.30 часа в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ ще бъде открит шампионатът по тенис.

***

Благоевград.

От 10.30 часа в Регионален исторически музей – Благоевград ще бъде открита „ Лятна детска музейна школа “

***

Бургас.

От 9.30 часа Бургаският свободен университет е хазаин на Генералната асамблея на най-големия план за проучвания и нововъведения в Черно море - „ Развитие на оптимална и отворена поддръжка на проучванията в Черно море (DOORS) “, финансиран от Рамковата стратегия „ Хоризонт 2020 ".

Форумът се открива на 7 юни в 9.30 ч. в зала Изток и ще продължи до 10 юни. В Генералната асамблея ще вземат присъединяване над 60 представители на място и 30 представители онлайн от 37-те сътрудници по плана от общо 15 страни

***

Варна.

12:00 часа в Драматичния спектакъл във Варна.ще се организира конференция от Международния сценичен фестивал " Варненско лято ".

***

Видин.

От 13.00 часа в Индустриална зона Видин министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова ще даде брифинг за икономическо развиване на Северозапада.

***

Стара Загора.

От 14.00 часа в Културен център „ Стара Загора “ ще започва Пети народен конкурс „ Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ “ – гала за награждаване на участниците. Организатор Второ главно учебно заведение „ П. Р. Славейков “, с поддръжката на Община Стара Загора и РУО – Стара Загора

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Република България „ Захарий Княжески “ ще стартира Концерт на възпитаници от класа по поп и джаз пеене от НУМСИ „ Христина Морфова”.

***

Шумен.

От 10.00 часа в зала 203 на община Шумен ще се състои брифинг обвързван с летните занимания с деца и възпитаници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР