Странното поведение на лидера на Има такъв народ Слави Трифонов,

...
Странното поведение на лидера на Има такъв народ Слави Трифонов,
Коментари Харесай

Как Борисов да не е в ролята на лека жена, а кабинетът на Слави да мине? |

Странното държание на водача на ИТН Слави Трифонов, който още преди да са излезли резултатите от изборите, разгласи състав на независим кабинет по фейсбук, цялостен със остарели муцуни от Национална движение „Симеон Втори", шокира всички. 

От политическите реакции досега е ясно, че властническо спусната сглобка по тв приемника не среща поддръжка от другите две протестни обединения " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ", а Българска социалистическа партия изрично съобщи, че ще гласоподава срещу. ГЕРБ още през вчерашния ден оповестиха, че няма да поддържат кабинета, а някогашният министър председател Бойко Борисов даже съобщи, че всяка партия, която поддържа това държавно управление ще е в ролята на лека жена.

Само Движение за права и свободи загадъчно мълчи.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов е безапелационен, че Трифонов очевидно не разчита на поддръжката на обединяването, а на нечия друга. А доста разноцветни анализатори още веднъж съзряха дългата ръка на задкулисието, Доган и Библиотекарския институт в проектокабинета на Слави. Заговори се даже по какъв начин ГЕРБ и Движение за права и свободи ще обезпечат поддръжката на държавно управление отпред с бившето царско юпи Ники Василев.

А има ли сарайски сюжет, може да се откри доста елементарно!

Българската конституция има сюжет фейсбук кабинетът на шоумена Трифонов да бъде гласуван единствено с гласовете на 65-те депутати на ИТН без да се постанова някоя от другите партии на статуквото да е в ролята на лека жена. Това може да стане, в случай че в парламентарното съвещание за избор на държавното управление не се записват Българска социалистическа партия, Демократична България и " Изправи се! Мутри вън! ". Тогава хипотетично ГЕРБ и ДПС биха могли да обезпечат кворум непосредствен от минималния - 121 гласа. Дори и без да гласоподават, партиите, обезпечили кворум, народните представители на Има Такъв Народ ще са задоволителни кабинетът да мине. 

При кворум от 121 депутати са задоволителни едвам 61 гласа за избор на държавно управление. Основанието е текстът на член 81 от Конституцията:

(1) (Изм. - Дъждовни води, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание открива съвещанията си и приема своите актове, когато участват повече от половината народни представители.

(2) Народното събрание приема законите и другите актове с болшинство повече от половината от присъстващите народни представители, с изключение на когато Конституцията изисква друго болшинство.

Такъв сюжет е вероятен теоретично, само че на процедура е малко евентуален. В случай че партиите на митинга и Българска социалистическа партия в действителност са срещу този кабинет на Трифонов, най-логичното е да вземат участие в съвещанието и да гласоподават срещу. Тогава ще стане ясно на чия поддръжка разчита Слави, обявявайки кабинет с неуместен състав и цели при съществуване на едвам 65 свои депутати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР