Странно нещо е животът. Преди повече от десетилетие, във време

...
Странно нещо е животът. Преди повече от десетилетие, във време
Коментари Харесай

Борисов оптимист, че и след Брекзит обменяме 100% информация за сигурността

" Странно нещо е животът . Преди повече от десетилетие, във време в което Европол не желаеше да си приказва с България , какви старания положихме да затвърдим доверието, да стартираме да обменяме информация, да вършим дружно интервенции. Какви старания положихме тогава с английските служби . За разлика от в този момент когато на политическо равнище има цялостно съгласие, тогава на политическо равнище цареше цялостно съмнение . " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на полемиката " Отвъд Брекзит - бъдещото съдействие за сигурност сред Обединеното кралство и Европейски Съюз ".

Той напомни по какъв начин е изграждано доверие на всяко равнище и главният аршин е бил да не изтече информация , с цел да се стигне до през днешния ден, когато има цялостно доверие сред службите.

С Англия сме построили трайни връзки, 100% продан на информация , безапелационен беше министър председателят.

Той изрази увереност, че сред нашите служби и правоохранителни органи и английските доверието би трябвало да се резервира, без значение от излизането на Англия от Европейски Съюз . Премиерът акцентира значимостта на Англия като продан на информация със специфичните й служби при битката с тероризма, опиати, трафик на хора.

" В тази сфера на Брекзит съм оптимист, тъй като се надявам здравият разсъдък да надделее , тъй като това е значимо за сигурността на всички страни, изключително в нашия район на Балканите ", добави Борисов.

Борисов показа, че е говорено с Уейнрайт специалисти по биткойн да оказват помощ на ГДБОП.

По тематиката Западни Балкани, министър председателят съобщи, че въздействието на агентурата, която Англия има в района би трябвало да е в услуга на всички, по всички тематики . Той показа, че с Тереза Мей имат съгласие по този въпрос.

Борисов беше безапелационен, че на Балканите всички огромни геостратегически играчи желаят да имат въздействие, и Русия, и Турция, и Китай, и Европа, а след Брекзит и Англия .

Но ние желаеме след Брекзит Англия да е неразривна част от Европа , съобщи още министър председателят. Той изрази оптимизъм, тъй като в диалозите с сътрудниците си всичко, което е разисквано и би трябвало да се направи на Балканите е безрисково и е срещнало схващане . Вече се мисли и за принадлежности за възстановяване на връзките на Турция с Европейски Съюз.

Борисов съобщи, че в този момент е моментът да се придвижат Западните Балкани напред. По думите му работата, която е свършена, е доста и настроенията са такива, че в този момент би трябвало да се направи.

Той съобщи, че ще постави доста старания за сигурността на Западните Балкани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР