Страните в Южна Европа издадоха предупреждения за силни горещини при

...
Страните в Южна Европа издадоха предупреждения за силни горещини при
Коментари Харесай

Предупреждения за опасни горещини в Южна Европа

Страните в Южна Европа издадоха предизвестия за мощни горещини при температури, надхвърлящи 40 градуса, а спадът на водите в немска река извади на повърхността гранати и мини от Втората международна война, съобщи Ройтерс.

Италия разгласи червен код за рисково време, най-високото от три равнища, за централната и северната част на страната, предупреждавайки за съществени опасности за здравето на хората в градове като Рим, Флоренция и Венеция.

Очаква се сегашната гореща вълна в Италия да продължи до уикенда, когато синоптиците предвиждат мощни гръмотевични стихии из цялата страна, предава Българска телеграфна агенция. 

Португалия съобщи, че в околните дни може да бъдат сложени нови температурни върхове и предизвести за висок риск от горски пожари. През 2017 година в такива пожари починаха 114 души, а вътрешният министър подаде оставка.

В Гърция предишния месец починаха 91 души в горски пожари.

В източната немска провинция Саксония-Анхалт полицията предизвести жителите да не пипат гранатите, мините и други оръжия, които изплуваха от калта по крайбрежията на река Елба, чието водно ниво внезапно спадна поради жегите.

Само за няколко седмици полицията е намерила наоколо до водни басейни 24 единици муниции от Втората международна война, изхвърлени в края на спора от немски, съветски и съюзнически войски, по отношение на 12 за цялата предходна година. Сапьори работят по обезвреждането им.

Два нови горски пожара избухнаха в Латвия, един от които унищожи 220 хектара площи в мочурлив регион покрай границата с Естония, съобщи Франс прес.

Другият пожар избухна наоколо до централния град Йекабпилс, само че към този момент е сподавен.

Затова пък пожарникарите не съумяват да угасят огромния пожар, който от две седмици бушува в в северната част на област Видземе, където е унищожил 1200 хектара торфени залежи, гори и блата. Повечето евакуирани поданици още не могат да се завърнат по домовете си.

В момента Латвия е обхваната от суша с рекордна дълготрайност от един век насам.

Заради неналичието на съоръжение латвийското държавно управление реши да закупи шест нови тежкотоварни хеликоптера за транспорт на хора и преместване на огромни количества вода за гасене на пожари.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР