Страните от Западните Балкани са наши европейски съседи и имат

...
Страните от Западните Балкани са наши европейски съседи и имат
Коментари Харесай

Меркел: Страните от Западните Балкани имат европейска перспектива

Страните от Западните Балкани са наши европейски съседи и имат европейска вероятност, съобщи през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел във връзка идната среща на високо ниво за този район в границите на Берлинския развой, която ще се стои в град Познан, Полша, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Във видео обръщение Меркел посочи, че за реализирането на европейската вероятност е належащо страните от района да решат многочислени разногласия и изпълнят нужните условия. Пътят продължава да е цялостен с камъни, акцентира Меркел.

В Познан в петък, на 5 юли, ще се състои конференция за Западните Балкани, в която ще взе участие Меркел, по самодейност на която през 2014 година започва Берлинският развой за да се форсира разговорът и да се усилят опциите за съдействие сред страните в района.

В района съществуват положителни образци за разговор, съобщи в декларация немският канцлер, особено изтъквайки решаването на дългогодишния спор за името на Северна Македония. С политическа храброст както на премиера на Северна Македония Зоран Заев, по този начин и на гръцкия министър председател Алексис Ципрас този спор стана допустимо да се реши, акцентира Меркел. Тя сподели, че този положителен образец би трябвало да окуражи решаването на проблемите в Босна и Херцеговина и сред Сърбия и Косово. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР