Страните от Западните Балкани имат ясна перспектива за членство в

...
Страните от Западните Балкани имат ясна перспектива за членство в
Коментари Харесай

Меркел: Страните от Западните Балкани имат ясна перспектива за присъединяване към ЕС

Страните от Западните Балкани имат ясна вероятност за участие в Европейския съюз, сподели през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила на конференция след срещата ЕС-Западни Балкани в София.

По думите й не е взето решение по въпроса за разширение на Европейски Съюз, само че роля в тази тенденция ще има срещата на върха на Европейски Съюз през юни.

Тя посочи напредъка в договарянията сред Гърция и Македония и изрази вяра, че ще бъде открито решение на казуса с името на Македония.

Меркел дефинира форума в София като значима среща, на която са били извършени ползотворни диалози, и благодари на българското председателство за организирането й.

Тя сподели, че са били разисквани въпросите за съдействието, инфраструктурни планове, иранското нуклеарно съглашение, търговията.

Във връзка със съглашението за иранската нуклеарна стратегия Меркел съобщи, че страните от Европейски Съюз не престават да поддържат договорката макар решението на Съединени американски щати да се изтеглят от нея.

Тя сподели, че страните от Европейски Съюз ще продължат договарянията със Съединени американски щати и другите сътрудници по съглашението, тъй че Иран да остане в него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР