Страните от ОПЕК+ постигнаха съгласие в понеделник да намалят производството

...
Страните от ОПЕК+ постигнаха съгласие в понеделник да намалят производството
Коментари Харесай

Wall Street Journal: ОПЕК+ съгласува малко намаляване на добивите на петрол

Страните от ОПЕК+ реализираха единодушие в понеделник да понижат производството на нефт за първи път от повече от година, написа Wall Street Journal , като се базира на делегати на срещата, които прецизират, че съкращението ще е със 100 000 барела дневно на фона на опасенията от световна криза и по-големите количества ирански недопечен нефт, които ще бъдат налични на пазара при положение на обновяване на нуклеарната договорка.

Ходът демонстрира по какъв начин терзанията по отношение на икономическото закъснение преобладават световния петролен пазар, който претърпя 25% спад в цените на суровия нефт марка Brent през последните три месеца. Страховете от дефицит на нефт след нахлуването на Русия в Украйна доведоха цените до над 100 $ за барел в продължение на месеци тази година, само че скорошният спад на пазара накара Организацията на страните експортьорки на нефт и ръководените от Москва съдружници, общо известни като ОПЕК+, да обмислят стъпката на понижаване на добива.

Малкото понижение би уравновесило 100 000 барела дневно, които ОПЕК+ сподели, че ще добави към пазара предишния месец след визитата на президента Байдън в Саудитска Арабия, най-големият експортьор на нефт в света. Съединени американски щати и Западът приканиха ОПЕК+ да добива повече нефт, с цел да помогне за усмиряване на възходящата инфлация, само че групата отхвърли.

Суровият нефт Brent се увеличи с 3,76% в понеделник до 96,63 $.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР