Страните от ОПЕК могат да се договорят за постепенно увеличаване

...
Страните от ОПЕК могат да се договорят за постепенно увеличаване
Коментари Харесай

Прогноза: Добивът на петрол може да се увеличи с 300 хил. барела дневно

Страните от ОПЕК могат да се договорят за последователно увеличение на добивите на нефт с до 300 хиляди барела на ден, предвижда английската анализаторска компания Oxford Economics.

На срещата на ОПЕК на 22 юни чакаме Съветът за съдействието на страните от Персийския залив да призове за последователно увеличение на добива, само че нашата прогноза за цените на петрола до края на 2018 година остава непроменена - 87 $ за барел, се споделя в обява на уеб страницата на компанията, представена от ТАСС.

ОПЕК и няколко страни, които не членуват в картела, се договориха в края на 2016 година да съкратят добива до общо 1,8 млн. барела на ден – на равнището от октомври 2016, с цел да овладеят рухването на цените. Споразумението беше удължавано два пъти – последно до края на 2018 година

Сделката разреши да се покачат цените на петрола, който през 2016 година падна под 30 $ за барел, и да се понижат остатъците от международните ресурси. През последните 7 месеца този проект се преизпълняваше за сметка на Венецуела и няколко африкански производители.

На 22 и 23 юни групата ОПЕК+ ще се срещне във Виена за разискване на разновидностите за бъдещата договорка, които включват и намаляване на сегашните ограничавания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР