Страните от групата на Г-7, в която членуват САЩ, Великобритания,

...
Страните от групата на Г-7, в която членуват САЩ, Великобритания,
Коментари Харесай

Г-7 пришпори Русия да прекрати безотговорното и дестабилизиращото си поведение

Страните от групата на Г-7, в която членуват Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция, Италия, Канада и Япония, разгласиха взаимно изказване след срещата в Торонто на външните министри, в което правят оценка актуалните връзки сред Запада и Русия, като приканиха някогашния член на групата да приключи своето " безконтролно и дестабилизиращо държание ".

" Ние сме ангажирани да пазиме и насърчаваме учредената на правила интернационална система. Това е срещу модела на безконтролно и дестабилизиращо държание на Русия, в това число намесата в демократичните системи на страните ", се показва в документа, публикуван от канадското външно министерство.

Русия беше отстранена от предходния формат Г-8, а външните министри повториха, че тя носи отговорност за спора в Източна Украйна и я приканиха да се ангажира с осъществяването на отговорностите си за стабилизиране на нейната съседка.

" Припомняме, че продължителността на икономическите наказания за Донбас е явно обвързвана с цялостното и необратимо осъществяване на Минските съглашения. Тези наказания могат да бъдат анулирани, единствено в случай че Русия фактически извърши уговорките си, само че също по този начин сме подготвени да предприемем спомагателни ограничаващи ограничения, в случай че дейностите на Русия изискват това ", допълват в изказването си страните от Г-7.

Следващата среща на най-високо ниво на Г-7 е планувана за юни в Отава. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР