Страните от Европейския съюз се споразумяха за временни ограничения върху

...
Страните от Европейския съюз се споразумяха за временни ограничения върху
Коментари Харесай

ЕС се споразумя за временни ограничения върху вноса на някои украински хранителни продукти

Страните от Европейския съюз се споразумяха за краткотрайни ограничавания върху вноса на някои украински хранителни артикули , който съгласно някои страни членки е дестабилизирал селскостопанския пазар, съобщи Ройтерс.

Преговорите продължиха със седмици на фона на митингите на фермери против евтиния импорт от Украйна. В Полша се стигна до блокиране на границата с някогашната руска република и изсипване на украинско зърно върху железопътни релси, отбелязва Ройтерс.

ДПА показва, че съглашението по-конкретно се отнася за " птичето месо, яйцата, захарта, овесените ядки, зърнените храни, царевицата и меда " . В Европейски Съюз ще може да бъдат внасяни без мита единствено лимитирани количества от тези артикули.

Споразумението бе контрактувано от представители на Европейския парламент и на белгийското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз. То би трябвало да бъде утвърдено публично от Екологичен потенциал и от страните членки.

Ако това стане, контрактуваните ограничавания ще влязат в действие на 6 юни за интервал от една година.

Колко тежко ще се отразят рестрикциите на украинската стопанска система ще зависи от това дали нападнатата от Русия страна ще успее да откри нови пазари з а своята селскостопанска продукция, отбелязва ДПА.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките дневно
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР