Страните от Европейския съюз не могат да се споразумеят за

...
Страните от Европейския съюз не могат да се споразумеят за
Коментари Харесай

Матеуш Моравецки: Да финансираме тавана на ценита на газа от дълбоките портфейли на Русия и олигарсите

Страните от Европейския съюз не могат да се спогодят за таван на цената на газа, защото търсят средства за намаляване на резултатите от възходящите разноски за сила. Това заяви министър председателят на Полша Матеуш Моравецки пред публицисти в четвъртък при идването си на срещата на върха на Европейски Съюз, предава ТАСС .

" Днес на срещата на върха на Европейски Съюз още веднъж ще приказваме за границите на цените на газа. Защо приказваме толкоз дълго? По-специално, тъй като би трябвало да се вземат средства отнякъде, с цел да се смекчат високите цени на газа ", сподели той.

Според Моравецки " съветските олигарси имат тези средства ". " Не е нужно да ги заличаваме от листата [на санкциите], а даже би трябвало да влезем в тези доста дълбоки портфейли на съветските олигарси и Руската федерация “, добави той.

" Ние сме за конфискуване на имуществото на Руската федерация. Търсим пари? Те са там. Това са 350 милиарда. А някои считат, че даже 400 милиарда, които могат да бъдат употребявани за възобновяване на Украйна, както и за намаляване на следствията от съветската експанзия за жителите на Европа ", изясни ръководителят на полското държавно управление.

Както съобщи Моравецки, " лобисти и съветски сътрудници постоянно работят в Брюксел, с цел да заобиколят и анулират глобите “. " Сега няколко страни, за жалост, предложиха да зачеркнат няколко съветски олигарси, в това число [бизнесмена Вячеслав] Кантор. Ние сме изрично срещу това “, съобщи министър-председателят.

" Полша е за усилване на глобите. Ние призоваваме другите страни, изключително Германия, Франция, Нидерландия, да засилят глобите, да ги засилят и разширят. Това е главното ", акцентира полският министър председател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР