Страните от Европейския съюз (ЕС) само за януари са внесли

...
Страните от Европейския съюз (ЕС) само за януари са внесли
Коментари Харесай

ЕС увеличи скокообразно вноса на нефтопродукти от Азербайджан, коя страна е с лъвския пай

Страните от Европейския съюз (ЕС) единствено за януари са внесли към 19,7 хиляди тона петролни артикули (бензин, дизелово гориво) от Азербайджан, което е неведнъж повече от същия интервал на 2023 година, когато обаче вносът им е бил дребен. Това сочат калкулации на организация Интерфакс-Азербайджан, въз основа на статистически данни от Евростат.

В парично изражение доставките са нарастнали до към 11,3 милиона евро, което от своя страна е релативно по-малко от нарастването във физическо изражение.
 Гърция подвига минималната сума за
Гърция подвига минималната сума за " златна виза "

Закупеният от притежателя на " златна виза " парцел може да се отдава чартърен

" Лъвският къс " от износа на нефтопродукти от Азербайджан отива за Гърция, на която през януари от Азербайджан са доставени към 18,7 хиляди тона петролни артикули на стойност към 10,5 милиона евро, т.е. към 90% от целия експорт на тези гоирва.

Както беше обявено по-рано, през 2023 година страните от Европейски Съюз, по данни на Евростат, са нараснали вноса на петролни артикули от Азербайджан 17 пъти спрямо 2022 година, до към 306,9 хиляди тона, само че от сревнително ниска база за миналата година. В стойностно изражение, вносът за предходната година нараства 12,3 пъти, до общо към 186,5 млн. евро.
 Норвежката Equinor продава активите си в Азербайджан за $1 милиард?
Най-голямата норвежка енергийна компания продава активите си в Азербайджан за $1 милиард?

Кои са евентуалните купувачи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР