Страните от ЕС обсъждат компромисен проектозакон за правилата за емисии

...
Страните от ЕС обсъждат компромисен проектозакон за правилата за емисии
Коментари Харесай

ЕС може да смекчи изискванията за транспорта

Страните от Европейски Съюз разискват компромисен проектозакон за разпоредбите за излъчвания от нови коли с мотори с вътрешно горене, който смекчава рестриктивните мерки, мониторинга и закъсненията от откритата дата за влизане в действие на регулациите. Това се показва в документ, представен от Ройтерс.

Европейски Съюз стяга последователно рестриктивните мерки за излъчванията от транспортните средства от въвеждането през 1992 година на първите регулации, известни като " Евро 1 ". Европейска комисия предложи последните стандарти " Евро 7 " през ноември предходната година. Европейските автомобилостроители се опълчиха на " Евро 7 ", потвърждавайки, че тези най-нови стандарти ще костват доста, а изгодите за околната среда ще са незначителни. Те се аргументират с продажбите на нови коли, емитиращи въглеродни излъчвания, които ще бъдат неразрешени през 2035 година Смятат, че ще е по-добре фокусът да е върху вложения за увеличение на производството на електрически коли, с цел да се посрещне бъдещото търсене.

Испания, която ръководи Европейски Съюз на ротационен принцип, се надява да показа компромисен законопроект на Съвета по конкурентоспособност идната седмица, само че страните към момента не са се споразумели, обявиха дипломатически източници. В показания от Испания законопроект крайните периоди за въвеждане - доникъде на 2025 година за коли и доникъде на 2027 година - за камиони, ще бъдат изместени. Автомобилите и камионите ще би трябвало да дават отговор на условията 24 месеца след влизането в действие на регулацията и 48 месеца за рейсове и камиони над 3,5 тона. Франция, Италия и Чехия са измежду осемте страни, които упорстват за намаляване на рестриктивните мерки от Европейски Съюз.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР