Страните членки (Съветът) на ЕС ще приемат днес пакет от

...
Страните членки (Съветът) на ЕС ще приемат днес пакет от
Коментари Харесай

ЕС налага днес санкции заради смъртта на Навални

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз ще одобряват през днешния ден пакет от наказания против Русия поради гибелта на Алексей Навални.

Това разгласи висшият представител на Съюза за външната политика Жозеп Борел преди началото на Съвет „ Външни работи “ в Брюксел.

В петък стана ясно, че Европейски Съюз приготвя въвеждането на специфичен санкционен режим против Русия, който да бъде наименуван „ Навални “. Това обаче надали ще стане през днешния ден. Борел не сподели и дума по въпроса.

Дипломат номер 1 на Европейски Съюз се надява през днешния ден външните министри от страните членки да одобрят военна помощ за Украйна в размер на 5 милиарда евро. Постоянните представители дадоха зелена светлина на 14 март.

Борел се надява министрите да реализират и политическо съглашение за потреблението на непредвидените облаги от замразените в Европейски Съюз съветски активи. Тези пари би трябвало да бъдат употребявани за финансиране на украинската защита.

След Съвета 27-те страни членки ще излязат със взаимно изказване във връзка извършените през вчерашния ден президентски избори в Русия. По думите на Борел те не са били нито почтени, нито транспарантни. Вот е имало и в окупираните украински територии, което съставлява нарушаване на суверенитета на тази страна.

„ Надявам се през днешния ден да бъдат признати наказания и против „ Хамас “ и заселниците екстремисти, които тормозят палестинци на Западния бряг “, добави Жозеп Борел.

Той посочи, че в случай че преди войната линията Газа е била най-големият затвор навън, в този момент тя съставлява най-големите гробища навън.

На въпрос дали да се чака суспендиране на Споразумението за асоцииране сред Европейски Съюз и Израел Борел отговори, че това би трябвало да бъде решено от Европейската комисия. А той като висш представител за външната политика би трябвало да попита за мнение страните членки.

След края на Съвета 27-те страни членки ще излязат със взаимно изказване за вчерашните президентски избори в Русия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР