Страните-членки на НАТО решиха да удължат с една година мандата

...
Страните-членки на НАТО решиха да удължат с една година мандата
Коментари Харесай

Страните-членки на НАТО удължиха с една година мандата на Йенс Столтенберг

Страните-членки на НАТО взеха решение да удължат с една година мандата на генералния секретар на организацията Йенс Столтенберг до 1 октомври 2024 година, оповестиха от организацията. Решението ще бъде подкрепено от водачите на страните от Пакта на срещата на върха във Вилнюс.

Съюзниците от НАТО благодарят на генералния секретар за водачеството и отдадеността, които са били решаващи за запазването на единството в Алианса на фона на невижданите провокации за сигуроността, се споделя в известието на НАТО.

Столтенбер съобщи, че решението за удължение на мандата му е чест за него. Според него трансатлантическият съюз сред Европа и Северна Америка е бил поръчител за свободата и сигурността в продължение на 75 години. В един още по-опасен свят през днешния ден, нашият популярен Алианс е по-голям отвсякога, споделя Столтенберг.

Столтенберг е някогашен министър председател на Норвегия. Той е общоприет секретар на Организацията на Северноатлантическия контракт от 2014 година и мандатът му към този момент беше продължен три пъти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР