Страната се намира в парламентарна криза и тотална липса на

...
Страната се намира в парламентарна криза и тотална липса на
Коментари Харесай

Елена Йончева: Пред Европа правителството на Борисов има своето лице на корупцията - Цветан Цветанов

" Страната се намира в парламентарна рецесия и тотална липса на доверие в институциите. Нужни са нови избори, тъй като това е опция за рестарт на цялата система ". Това съобщи представителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и лидер на листата на левицата за изборите за Екологичен потенциал Елена Йончева в " Червена линия " по радио Фокус.

Тя разяснява, че откакто и индивидът, който оглави антикорупционната комисия, към този момент е обект на насмешки, сме достигнали дъното. Йончева напомни, че социалистите са поискали отстраняването на Пламен Георгиев като ръководител на КПКОНПИ. " Той би трябвало да си тръгне, а не да си взема дълга отпуска, с цел да бъде избавен от отговорност и след няколко месеца да се върне назад ", безапелационна бе Елена Йончева. Народният представител напомни, че ръководителят на КОНПИ е бил определен от новата коалиция - ГЕРБ, Оперативна програма, Движение за права и свободи и ВОЛЯ. " Няма метод една комисия да реши, какъвто и да е проблем, в случай че тя се избира от ръководещите, които и да са те, по тази причина чакаме на КСНС при президента да бъде повдигната тематиката за корупцията и по какъв начин държавните институции могат да се оправят с казуса ", съобщи Йончева.

Елена Йончева разяснява и публикацията, оповестена във авторитетния немски всекидневник ”Щутгартер цайтунг ” със заглавие - „ Корупцията в България ”, съпроводена от фотография на Цветан Цветанов. Тя добави, че в нея написа, че Цветан Цветанов е най-известният изследовател на преференциални покупко-продажби в България, който наподобява не малтретиран от скрупули на съвестта и добави, че в текста се приказва и за лобисткия закон на ГЕРБ за небостъргача „ Златен век ”.

" Пред Европа държавното управление на Борисов има своето публично лице на корупцията - Цветан Цветанов. Той би трябвало да дава отговор пред закона, а освен пред своята съвест ", безапелационна бе Йончева. Тя напомни думите на Цветанов, който неотдавна е декларирал, че няма кой да го накаже. „ Той сподели, че излиза още по-силен от Народното събрание и добави, че вместо Цветанов, ще забележим „ Цветанов плюс ”. Какво значи „ Цветанов плюс ”? ", запита Йончева.

Тя попита още, дали това значи, че той към този момент приготвя огромни операции на изборния развой. Елена Йончева напомни и написаното в последните отчети на Европейска комисия и Държавния департамент на Съединени американски щати, в които се приказва за корупцията по високите етажи на властта. " Това, което виждаме с жилищата и частните асансьори, е единствено върхът на айсберга. ГЕРБ си купиха даже лъвчето - признакът на Съюз на демократичните сили ", безапелационна бе тя.

Водачът на листата на Българска социалистическа партия за европейските избори съобщи, че Европейският съюз е единственият късмет в България да има правдивост, хората да живеят почтено и да имат почтени приходи. " В последния отчет на групата на " Зелените " в Екологичен потенциал се споделя, че от корупцията у нас изсмуква 11 милиарда лева всяка година. Затова тези европейски избори са доста значими за България, тъй като това е и избор на съмнение към ГЕРБ. Когато те си отидат, ще има опция за нормализиране на политическия живот в България ", безапелационна бе Елена Йончева.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР