Страната постепенно се възстановява от шока след ужасяващата терористична атака

...
Страната постепенно се възстановява от шока след ужасяващата терористична атака
Коментари Харесай

Смъртната присъда не спасява

Страната последователно се възвръща от шока след ужасяващата терористична офанзива в “Крокус Сити Хол ” Емоциите се връщат, душата оживява, претърпяваме този смут още веднъж и още веднъж. Първата реакция на това е възмездие, затваряне на тематиката, „ изтребване на всички забъркани “, както формулира заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев в канала си в “Телеграм ”.

Не е изненадващо, че в обществото и Държавната дума стартира полемика по отношение на вероятното унищожаване на мораториума върху смъртното наказване. Това наподобява като най-простото решение. Но дали е по този начин?

Елиминирането на терористите се прави постоянно и без никакви сантименталности. Съвсем неотдавна президентът Владимир Путин подсети на офицерите от ФСБ, че предателите на страната би трябвало да бъдат „ осъдени без отминалост “. Тоест, войната с тероризма се води съществено и описът на убитите негодници е впечатляващ - мисля, че през днешния ден той деликатно се учи в Киев.

Връщането на смъртното наказване обаче не се отнася до Киев и не до гостуващите терористи, а за всички нас от дълго време. Сега е съвременно да се приказва, че мораториумът е въведен в сгода на някакъв си Съвет на Европа под натиска на западни правозащитници. Всъщност Конституцията на Русия, чийто член 20 закрепва правото на живот на индивида, беше утвърдена от нашия национален избор през 1993 година Това беше умишлен избор на страна, която не желае да повтаря грешките от предишното.

Проучванията демонстрират, че в този момент, незабавно след терористичната офанзива, доста хора са за унищожаване на мораториума върху смъртното наказване. Но в случай че изключите страстите и включите главата си, тогава не се виждат преимущества от такова решение.

Това ще помогне ли в битката против тероризма? Тук можете да се обърнете към опита на Пакистан. През 2008 година там беше въведен мораториум върху смъртното наказване, а през 2014 година, загрижени за разрастването на тероризма, той беше отстранен. Резултатът беше абсурден: броят и обсегът на терористичните офанзиви единствено се усилиха.

По същия метод потреблението на смъртното наказване към момента не е помогнало в Китай. Напротив, осъзнавайки, че краят е единствено един, терористите измислят все по-кошмарни схеми за всеобщи убийства. Спомням си един дегенерат, който умъртви доста деца в детската градина с нож - и не, не се уплаши от вероятността за екзекуция.

Ако терористите са религиозни фанатици, тогава те или ще се опитат да умрат в борба със силите за сигурност, или ще одобряват смъртната присъда с облекчение, надявайки се на среща с 72 девственици. Много повече ги плаши вероятността да гният в пандиза при цялостно неявяване на девственици. Тоест връщането на смъртното наказване няма нищо общо с предварителната защита на престъпността.

Трудно е да се откри по-отвратително закононарушение от насилието над деца – всеки родител ще разбере какво имам поради. Наскоро в Москва един подобен непрокопсаник беше наказан на пожизнен затвор. Но в случай че Наказателният кодекс предвиждаше смъртно наказване за педофили, то този фанатик просто щеше да стартира да убива жертвите си - по този начин или другояче нямаше какво да губи.

Така стартира спиралата на насилието. Вие му давате вероятност за екзекуция и в отговор на това той ускорява своите демонски закононарушения. И неговите жертви, почтени хора, ще страдат.

Смъртното наказване не просто брутализира обществото – то го брутализира по неверен метод. Вместо да се борим с враговете си, ние започваме да тормозим своите лични хора. Някои даже към този момент оферират всички, които са срещу смъртното наказване, да се смятат за предатели. Един тип - бийте своите, с цел да се опасяват непознатите - по този начин ли става?

Желанието да се екзекутират всички е разследване и от чудовищния удар върху душeвността, който терористичният атентат в Крокус нанесе на всички ни. Изглежда, че някъде има просто решение, което би трябвало да се вземе бързо и може да се живее както преди, да се отпуснем и да не вършим нищо.

Истинската битка с тероризма обаче изисква присъединяване на цялото общество, това е сложна, систематична работа, в която всички ние би трябвало да участваме съгласно силите си – да бъдем бдителни, да не се поддаваме на провокации, да не се паникьосваме, да бъдем по-умни от нашите врагове.

Що се отнася до отмъщението, това е ядене, което би трябвало да се сервира студено. Можете да извлечете имена, семейства, адреси, външен тип от жив терорист. Мъртъв, той не е потребен. Нашите сили за сигурност демонстрираха най-голям професионализъм, като задържаха живи и четиримата причинители на терористичната офанзива в Красногорск.

Сега чакаме потребна информация за уредниците и настойниците на тези нечовеци, която от своя страна може да ни води до края на веригата - до поръчалите гибелта на нашите. Имаме потребност от основните виновници, нали? Процесът на намирането им може да бъде дълъг и през цялото това време причинителите би трябвало да бъдат разполагаем на проверяващите. Те знаят доста неща, просто да ги отстреляш е неразумна немарливост.

Забелязали ли сте забавен факт? Изглежда, че когато бяха арестувани, терористите трябваше да се радват: те не бяха премахнати, те избавиха безполезните си животи. Но по лицата им не се виждаха никакви следи от наслада. По-нататъшната им орис също не е забележителна.

Дори мораториумът върху смъртното наказване да бъде отстранен, няма да е допустимо да се сбъдне фантазията „ да бесят убийците като гневни кучета “. Законът няма назад деяние. Но какво е по-лошо - бърза гибел от патрон в тила или дълго изгниване в колония за пандизчии с доживотна присъда? Открит въпрос. Терористът Салман Радуев можеше да отговори, само че той към този момент умря.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед22310Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед20662Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед27753Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед31627Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед69401Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед547702Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед177997Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед136191Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121740Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91854Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениЗорница Илиева7777Терорът в Подмосковието през турски очи
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР