Няма да е грешка, ако кажем, че Любо Пенев е

...
Няма да е грешка, ако кажем, че Любо Пенев е
Коментари Харесай

Първата жена на Любо Пенев е по-вървежна от Жени Калканджиева

Няма да е неточност, в случай че кажем, че Любо Пенев е особена порода футболен човек – със славна кариера и спорна личност, в живота е видял и две, и двеста. Хубав, неприятен, 57-годишният добричлия обаче постоянно прави по този начин, че за него да се приказва. Както преди време, до момента в който вкарваше гол след гол на терена, по този начин и в този момент при треньорските му несгоди. И въпреки да му викат Чичовото, защото е племенник на треньор №1 Димитър Пенев, Любо в никакъв случай не остава в неговата сянка. В идващите редове ще ви разкрием някои позабравени и малко забавни обстоятелства за славния футболист.

 

Ето ги и тях: 

 

Факт №1

Тръгва на нож с публицистите още преди 30 години

Да си с микрофон в ръка пред Любо Пенев, от много време не е по никакъв начин лесна работа. Колкото е огромен футболист, толкоз мъчен е като човек. От това постоянно си патят публицистите. Пенев потегля на нож против гилдията още преди 30 години по време на международните квалификации за Съединени американски щати 94. Фитилът му се пали след меча Австрия – България (3:1). Обиден от изявления, че „ българското нахлуване, което сякаш коства 20 милиона $, не играе и като за 20 цента “, Любо се хвърля злобно против публицистите на брифинга на националния тим преди идващия мач против Финландия. „ Какво разбирате от футбол вие, бе? Елате да ви хванем на дребни порти, да забележим кой е по-добър “, размахва пръст разлютеният нападател. Необузданата му реакция води до краткотраен протест на пресата в София към националния тим.

Факт №2

История на лафа „ духайте супата “

Две години след лудото американско лято упованията към националния тим на Евро`96 в Англия са големи. Нашите стартират обнадеждаващо с равенството против Испания (1:1) и победа, над Румъния (1:0), само че всичко завършва в последния мач от групата със загуба от Франция (1:3)

Срещу „ петлите ” нападателят си вкарва злощастен автогол с глава при опит да почисти топката. Това го трансформира в изкупителната жертва след отпадането.

В София се развихря същински журналистически вихър против него и чичо му Димитър Пенев. Пеневи предадоха България! “ „ Пенев & Пенев “ ООД укрепва дружбата си с Франция ” гърми злорадо спортната преса. Очаквано, Любо е като буреносен облак при идването си в София. Пред чакащите публицисти, той изрича прословутия лаф: „ Който ме почита – почита, който не – да духа супата! “. Заради това си заплаща с краткотрайно премахване от националния отбор, само че го връщат няколко месеца по-късно.

 

Факт №3

Първата му жена е по-вървежна манекенка от Жени Калканджиева

Докато е футболна звезда, Любо минава за един от най-оборотните ергени у нас. Ако за Ицо Стоичков не е проблем да се изтъпанчи при президента Желю Желев по спортен екип, то Пенев всекидневно се носи костюмар, с добре зализан алаброс. Мъжкарската му външност притегля една от най-вървежните хубавици през 90-те – Даниела Серданова, известна още като първата Мис ЦСКА. За нея се знае, че пробива стремително в модата и дефилира по подиумите на Милано и Париж още преди Жени Калкандживва да е станала Мис България. Манекенската й кариера обаче се сгромолясва поради кавги сред нейната майка и сътрудници на водещи дизайнери. Това пък скрепява още повече връзката й с Любо Пенев. Докато футболистът играе в Испания, Серданова му ражда наследник, кръстен Лобослав на татко си. След години двамата се разделят и всеки поема по пътя си. Според слуховете аргументите са взаимни изневери.

 

Факт №4

За рака схваща инцидентно – от удар с топка в слабините

Най-голямата персонална драма в живота на Любо идва няколко месеца преди началото на международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година, когато футболистът е диагностициран с рак. Оказва се чист шанс, че болестта е намерено в точния момент, с цел да може по-късно да се излекува изцяло. По време на една подготовка във „ Валенсия “, Пенев получава тежък шут с топката в слабините. Лекарският щаб взема решение да го прегледа за всеки случай. За смут обаче докторите откриват, че Любо има рак на тестисите в начален етап. Следва петмесечна химиотерапия в Барселона, със съдействието на неговия съотборник и другар Христо Стоичков. Само 10 месеца след диагнозата Ел Голеадор се завръща на терена.

 

Факт №5

Получава орден от Съединени американски щати 94, без да е играл

Заради рака Любо Пенев пропуща най-големия връх за националния тим по футбол. Въпреки че на играе нито една, минута на международното Съединени американски щати 94, огромният нападател въпреки всичко получава бронзов орден. Пенев има огромен принос за класирането на България на мондиала. В квалификациите вкарва три гола, а в лудата нощ на 17 ноември на „ Парк де Пренс " подаде головия пас за Емо Костадинов, който закла Франция за 2:1. Твърди се, че персонално Стоичков е издействал бронзовия орден за Любо.

 

Факт №6

Разбива муцуната на шефа си във „ Валенсия ”

Казват, че едно зло в никакъв случай не идва единствено. Така и при Любо – до момента в който трае лекуването на тестикуларния рак, шефовете му във „ Валенсия ” мъдрят по какъв начин да се отърват от болния футболист. На процедура нашият получава пари, без да играе. Заради тази работа го притискат с недвусмислени подмятания да си ореже заплатата. Само че честолюбивият Любо ги сиктирдосва и напуща „ Валенсия " с гръмък скандал. Сетне отива в „ Атлетико ” (Мадрид), където през 1996 година става първенец на Испания.

 

Покрай триумфа при гостуването на стадион „ Местая ” против „ Валенсия ", съумява да се сбие с някогашния си началник Пако Ройг. 57-годишният предприемач му се нахвърля с думите: „ Какво търсиш тук, кучи сине? ”. Следва замяна на здрави тупаници, като Ройг приключва юмручната битка с размазан нос, посинени очи и навехнат пръст. Пенев пък се отдръпва с оток на лицето и аркада сред веждите.

 

Факт №7

Има връзка с последното гадже на Васил Илиев

От десетина години Пенев има жена до себе си, която се крие като партизанка от хорските очи. Става дума за загадъчната красавица Кристина, за която се твърди, че е последното гадже на разстреляния мафиотски необут Васил Илиев. Пенев е непосредствен с фамозния Висаджия, като даже се снима дружно със Стоичков в реклама на застрахователната му компания. След гибелта на печалния герой точно Любо се оказва индивидът, който най-вече утешава Кристина. Тогава обаче не смее да върти обич с нея, с цел да не бере кахъри. Години по-късно, чак след раздялата с Даниела Серданова, Пенев се събира с Кристина. Макар и без брак, двамата са дружно до ден сегашен, а от любовта им с ражда синът им Никълъс.

 

Факт №8

Кръщава втория си наследник на холивудска звезда

Вторият наследник на Пенев има необикновеното за нашите ширини име – Никълъс. Твърди се, че момчето е кръстено на холивудския артист Никълъс Кейдж, който е и любим на футболиста. За разлика от първородния му наследник Любо-младши, Никълъс потегли по футболните на славния си татко. Като младеж мина през школите на ЦСКА и „ Ботев ", а сега играе за „ Хебър " (Пазарджик), където треньор е точно баща му.

 

Факт №9

И до ден сегашен тъне в борчове

Въпреки блестящата си футболна кариера и милионите изкарани на терена, с времето Любо Пенев затъва до гуша в борчове. В най-тежките му дни към този момент като треньор на Любо му се постанова да върти какви ли не схеми, с цел да не го остави гол и необут върволицата от частни правосъдни реализатори. Знае се, че като стартира нова работа, Пенев подписва два контракта – един трудов на алегорична заплата и втори като притежател на имиджови права, които обаче е делегирал на испанско сдружение. Така бирниците дълги години събират единствено трохи от заработеното от Пенев, като съгласно близки до легендата той към момента има много неизплатени задължения.

 

През 2009 година обаче като треньор на ЦСКА го хващат в крачка – в навечерието на мача от Лига Европа против „ Фулъм " в Лондон съдия-изпълнител му подвига на трупчета интернационалния паспорт поради необслужван заем от 2 милиона лв.. Пенев не пътува с тима и до момента в който успее да си уреди документите, идва на мача чак за второто полувреме.

 

Факт №10

Забива нож в гърба на ортака си Стоичков

Дълги години Любо Пенев и Христо Стоичков са първи приятелки още от времето им като настъпателен тандем в ЦСКА. Голямото им другарство обаче умря през 2016 година, когато Ицата отбелязва 50-годишния си празник. Първият, който получава персонална покана, е Любо Пенев. На 20 май по време на грандиозното футболно шоу на националния стадион „ Васил Левски ”, Пенев рита топка на дребни малки врати в комплекса „ Царско село ", Стоичков приема това като нож в гърба и трие телефонния номер на предателя. Каква е повода за тази постъпка, Любо в никакъв случай не споделя. Говори се, че пръст имат Йордан Лечков и Емо Костадинов, които са му смъртни врагове от времето, когато работи като народен селекционер.

Източник: Уикенд

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР