Страната ни се намира в безпрецедентна ситуация. Болниците са препълнени,

...
Страната ни се намира в безпрецедентна ситуация. Болниците са препълнени,
Коментари Харесай

Държавата отива на кино

Страната ни се намира в невиждана обстановка. Болниците са претъпкани, само че няма да имат пари да си платят тока. Ще останат на мрачно, както направиха редица общини в страната. Правителството обаче не смъква розовите си очила и откакто са решили всички проблеми отидоха да се забавляват на кинопремиера. В това несъмнено няма нищо неприятно, културата би трябвало да се поддържа, само че дали е удачно измъченият български народ, който към този момент не може да си обезпечи самун на масата, да вижда ухилените лица на Кирил Петков и вицетата им, които фамилно се изсипаха в мола.

Дали на пенсионерите, които още веднъж бяха излъгани им е занимателно. Те надали ще могат да си разрешат да отидат освен до мола, за кино да не приказваме, тъй като парите им бяха орязани, а по този начин чаканото нарастване на пенсиите не се случи.

Съмняваме се, че на хората, които заран отиват на работа и спъват по тротоарите, тъй като общините са принудени да пестят ток им е занимателно и се радват като гледат фотографията на доволните ръководещи.

Едва ли бизнеса приветства държанието на държавното управление, когато ръководещите с огромните си обещания за „ смяна “ не помниха за тях. Дали питаха ресторантьори, притежатели на оранжерии и всички тези небитови консуматори на електрическа енергия по какъв начин ще платят тройните си сметки за ток? Не са несъмнено, тъй като властта освен не откри време за диалози с бизнеса, само че и не счете за належащо да намерения за някакви помощи до момента в който се реши рецесията.

Съмнително е, че и 8-те хиляди служащи от цех „ Ареснал “, които не са единствените принудени да спрат работа са изключително щастливи и с приповдигнато въодушевление както ръководещите на фотографията.

За лекарите и учителите и дума не може да става. Към днешна дата стотици преподаватели са под карантина, тъй като тестването в учебните заведения е на толкоз високо равнище, че се постанова всекидневно десетки паралелки да се карантинират. Децата не престават да се тестват, само че учителите се разболяват. Това е бял дерт, значимо е да се покажат, че са културни.

Как обаче ще обяснят ухилените си физиономии на лекарите. Тези, които две години не са почивали, които две години се борят с пандемията, които си крадат по 5 минути, с цел да си затворят очите след повече от 12-часова промяна в претъпканите коронавирус отделения! Как ще ги погледнат в очите, в случай че изобщо имат доблестта да го създадат. Очевидно за Петков и компания, които имат мощно привличане към моловете, не може да се чака каквато и да е съпричастност към фамилиите на стотиците умряли, към хилядите българи, които губят работата си, поради НЕуправлението на всички изброени рецесии. Вместо това фамилните назначения, почивки с джиповете на НСО, кино министър председатели и занимания са по-важни за „ Промяната “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР