Страната ни има само една печеливша стратегия по отношение на

...
Страната ни има само една печеливша стратегия по отношение на
Коментари Харесай

Петър Волгин в ПИК и Ретро: България трябва да е безкомпромисна със Скопие, другото е национално предателство 

Страната ни има единствено една печеливша тактика във връзка с безпочвените искания на Северна Македония. Трябва да проявим неотстъпчивост. Както по повод нахалството на Скопие, по този начин и във връзка безпардонния напън от Брюксел и Вашингтон. Две са главните аргументи да изберем тази тактика. Първо, македонците схващат само причините на силата. Като всяка дребна и комплексирана във връзка с по-големия си комшия група, по този начин и съседите ни непрекъснато пускат войнствени заявления. Само че това държание доста наподобява на държанието на пинчерите, които се скъсват от лай, когато около тях мине някое огромно куче. Пинчерите лаят, тъй като ги е боязън. И македонците са по този начин. Бият се в гърдите и произнасят бравурни речи, тъй като знаят, че са в губеща позиция, че претенциите им не устоят и най-елементарна инспекция. За разлика от управляващите в с тяхното истеричаво държание българските ръководещи би трябвало да се държат по напълно друг метод. Трябва да бъдем спокойната мощ. Не е нужно да повишаваш звук и непрекъснато да се обясняваш, когато си убеден в правотата си. Ето това държание ще направи усещане освен на Скопие, само че и на Брюксел и Вашингтон. Защото и там почитат страните, които държат на позицията си. Колкото и да приказват за взаимни отстъпки и диалогичност, огромните центрове на власт се отнасят с схващане най-много към тези страни, които не се усукват и не отстъпват и пред най-малкия напън. Така че, в случай че желаеме да почитат мнението ни, би трябвало да демонстрираме твърда увереност във един път към този момент взетите решения. И от Народното събрание, и от няколко държавни управления.
свързани новини53210на 15.12.2021
Има и още нещо значимо, което сякаш от време на време се не помни. Македонците желаят да влязат в Европейски Съюз, не ние. Ето за какво, в случай че някой би трябвало да прави взаимни отстъпки, това е Северна Македония, а не България. Когато искаш да се присъединиш към някаква организация, се съобразяваш както с разпоредбите в нея, по този начин и с условията на членовете ѝ. Щом Северна Македония толкоз желае да почне договаряния за участие в Евросъюза, да бъде по този начин добра и да се преценява с тази логичност. Освен това няма по какъв начин да станеш част от Европейски Съюз, в случай че редовно изопачаваш историческата истина, в случай че си служиш с езика на омразата и в случай че дискриминираш хората с българско съзнание. А тъкмо това вършат македонските управляващи. И би трябвало непрекъснато да им бъде напомняно, че в случай че не престават с това държание, в никакъв случай няма да влязат в Европейски Съюз. Това апропо би трябвало да бъде напомняно и на нашите евроатлантически сътрудници. Те доста държат на отбрана на правата на индивида и непрекъснато настояват какъв брой мощно се борят против всевъзможни типове дискриминация. Е, дано бъдат по този начин положителни да извърнат внимание на Скопие, че отрицателното отношение към хората с българско съмосъзнание в тяхната страна няма да бъде толерирано.
свързани новини69275на 15.12.2021
Най-важното е българските управляващи да се държат решително и да не разрешават на никого, без значение какъв брой високо в световната властова подчиненост стои, да ни кара да вършим взаимни отстъпки. Едно е да бъдеш диалогичен, напълно друго е да показваш подготвеност да отстъпваш от справедливата си позиция. За жал, някои от изявленията на новите български ръководещи ме карат да мисля, че те съществено обмислят вероятността за оттегляне. Да, няма да го нарекат по този начин. Ще ни залеят с шаблонните изречения за „ общото европейско бъдеще “ и за „ добросъседските връзки “. Обаче зад тези клишета се крие едно същинско национално изменничество.

В последно време стана съвременно да се приказва за „ надграждане “. Щели сме да си запазим досегашната позиция, но сме щели и да я „ надградим “, изяснява ни с значим тип министър председателят Петков. За мен, а допускам, че и за огромна част от аудиторията, по този начин и не излиза наяве какво има да се „ надгражда “. А, миг, сетих се, някакви работни групи сме щели да вършим, нови комисии да сътворяваме. По този мотив си припомних паметната имитация на един от героите в пиесата на Йордан Радичков „ Образ и сходство “ – у нас камък да понечиш да хвърлиш, сигурно ще уцелиш някоя комисия. Така че дано не бързаме със основаването на следващите неработещи структури. Трябвало да смекчим твърдия звук към и да сме правели бизнес, поучават ни някои „ специалисти “. Хубаво ще бъде, в случай че такива съветници се заинтересуват от тактиката на Гърция във връзка с македонските искания към тяхната история. Както неотдавна напомни в изявление по „ Хоризонт “ проф. Кирил Топалов, още при започване на 90-те години на предишния век Атина сподели на какво би трябвало да прави, в случай че желае да влезе в Европейски Съюз и НАТО, след което не помни за тематиката. Обаче не не помни за бизнеса. Отлични бизнес взаимоотношения имаше сред Атина и Скопие, без освен това гърците да вършат каквито и да било отстъпки. И в последна сметка македонците клекнаха. Не просто публично се отхвърлиха от неуместните си искания към античната гръцка история, ами дори и името на страната си смениха. Ето по този начин би трябвало да работи и България. Искате да вършим бизнес, скъпи македонски съседи? Разбира се, на драго сърце. Обаче забравете, че ще се съгласим да фалшифицирате исорическата истина. Когато в действителност се откажете от неуместните си искания към нашето минало, ще свалим ветото си. Ама не можело това незабавно да стане. Ами, хубаво тогава. Ние не бързаме за на никое място. Гърция също не бързаше. Близо три десетилетия чакаше да ви уври мозъкът. И най-после видяхте, че дребните балкански шмекерии не вървят. Че в случай че желаете нещо хубаво да ви се случи, би трябвало да престанете с лъжите.

А гръцката политика във връзка с Скопи съумя, тъй като там имаше консенсус измежду главните политически партии по какъв начин да се работи в това направление.Нямаше никакво значение дали ръководят ПАСОК или „ Нова народна власт “. По вътрешните тематики водеха люти разногласия, само че станеше ли дума за Скопие, постоянно бяха единомислещи. В това отношение също можем да се поучим от гърците. Нашите съществени партии също построиха рядко срещан консенсус във връзка с Северна Македония. Основният въпрос в този момент е той да бъде непокътнат. Да не се окаже по този начин, че зад „ надграждането “ и „ диалогичността “ се крие следващата подготвеност да се подчиним на натиска на огромните. Изказвания на управителни дейци на обединения като „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ основават усешането, че следва точно нещо сходно. Първите са подготвени да предадат българския интерес поради едноизмерния си евроатлантизъм, поради готовността си да изпълнят всяко разпореждане, стига да идва от Вашингтон или Брюксел. Вторите ще създадат същото, единствено че ще се оправдят с „ бизнес съображения “. Ще бъде доста тъпо, в случай че нашите ръководещи за следващ път се трансфорат в „ йес мени “, в безмозъчни реализатори на непознати поръчки.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР