Страната не е имала премиер като мен досега - амалгама

...
Страната не е имала премиер като мен досега - амалгама
Коментари Харесай

Пламен Николов: Страната не е имала премиер като мен досега

Страната не е имала министър председател като мен до момента - амалгама сред филантропично обучение и бизнес опит. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия претендентът за министър председател на " ИТН " Пламен Николов. Той изясни, че още преди две седмици е имал диалог със Слави Трифонов и тогава е станало ясно, че това е един добър вид за партия " ИТН ". Отказа обаче да разяснява персоналния състав на бъдещия кабинет, както и дали служебни министри ще влязат в него.

" Между нас има построено доверие, ние се познаваме от преди три години, още по времето на кастингите за политици, незабавно след референдума. Тогава бе моментът, в който ние разговаряхме по този въпрос ", разяснява Николов.

На въпрос, преимущество или минус е това, че хората не го познават, Николов отговори, че в прочут смисъл е и двете.  " От една страна е минус, тъй като нямат директен взор върху моята кариера, не познават метода, по който работя, а е преимущество, тъй като страната не е имала министър председател като мен до момента. Човек, който идва от бизнес средите, човек, който има от една страна филантропично обучение и бизнес опит, аз съм една допустима амалгама сред двете неща. Мисля, че не сме имали такава констелация в политическия ни живот ", разяснява претендентът за министър председател.

" Предимство е, че страната не е имала министър председател като мен. Имам филантропично и бизнес обучение. Не е имало такава компилация до момента. Да не слагаме каруцата пред коня. Аз съм към момента претендент за позицията министър председател на страната. Ако се наложи и се гласоподава в Народното събрание този кабинет, тогава ще взема съответното решение по какъв начин ще продължа оттук насетне ", сподели той. 

За договарянията с политическите сили през миналата седмица, Николов изясни, че на експертно равнище са намерили доста допирни точки. " Ще се стремим да създадем по този начин, че държавно управление да бъде излъчено. Няма да чегъртаме, ще управляваме със силата и гения на всички. Изчегъртването няма да бъде тактика на държавното управление, ще търсим консенсус. Няма да подвигаме налози, имаме доста структурирана финансова политика. Искаме тя да бъде съчетана с някакъв тип последователност ", уточни още той.

Относно преодоляването на рецесията с коронавиуса, той съобщи, че ще създадат каквото е належащо, с цел да бъдат предпазени българските жители. " Ще опитаме да обособим COVID-болници. Това работи на всички места по света, едно от работещите решения е ", изясни Николов.

" Неизпълнените задължения по Преспанския контракт изключително доста ни тормозят. По никакъв метод няма да тормозим своите братя и няма да ги лишаваме от възможнотта за тяхното европейско бъдеще. Това обаче не значи, че няма да отстояваме своя интерес. Може би ще ревизираме този контракт ", разяснява Пламен Николов. 

Искам да създадем България просветена страна, ще заложим на обучение, сподели още претендентът за министър-председател.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР