Страхувате ли се при вида на кръв дори във филм?Фобията

...
Страхувате ли се при вида на кръв дори във филм?Фобията
Коментари Харесай

Защо се страхуваме от гледката на кръв

Страхувате ли се при типа на кръв даже във филм?

Фобията от кръв има доста характерни признаци и даже си има име на психологично разстройство – хемофобия. От него страдат към 3-4% от международното население. В това обаче няма нищо неприятно – в противен случай, всички прояви на хемофобия, без значение дали става дума за световъртеж или пристъп, са защитни механизми на организма.

Въпреки това си коства да се прави разлика сред уплаха и предпазен механизъм на тялото. Хората с хемофобия постоянно изпитват дискомфорт, когато посещават лекари. Понякога заобикалят да вървят на доктор. Хемофобията постоянно е съпроводена от боязън от игли, инжекции – трипанофобия, боязън от посещаване на лечебни заведения, боязън от разболяване, пострадване и гибел. Всички тези уплахи най-често се образуват в детството или се предават по завещание.

Фобията може да възникне от отрицателни травматични прекарвания с кръв на съвсем всяка възраст. Множество филми на ужасите, подиуми на принуждение в сериали, вести за произшествия и серийни убийства - всичко това се отразява отрицателно на душeвността и пречи на естествения живот.

Има два метода за битка с хемофобията, само че на първо място е значимо желанието на човек да се отърве от нея. Първият метод е да се обърнете към психоаналитик и да разберете аргументите за уплахата, с цел да я преодолеете и да живеете пълностоен живот. Вторият способ е по-подходящ за тези, които при типа на кръв се усещат зле физически и губят схващане. Специалистите поучават да напрягате огромните мускули - с цел да предотвратите понижаване и утежняване на налягането.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР