Страхувам се за живота си, тъй като познавам г-н Гешев.

...
Страхувам се за живота си, тъй като познавам г-н Гешев.
Коментари Харесай

Сарафов: Страхувам се за живота си, защото познавам Гешев

Страхувам се за живота си, защото познавам господин Гешев. Настоявам за защита от Министерството на правораздаването, с цел да не се окажа погубен по този начин, както беше погубен прокурор Колев преди 20-ина години при един различен основен прокурор. Призовавам правосъдния министър Крум Зарков да предприеме нужните дейности, с цел да може още през днешния ден да бъде предпазена физическата ми сигурност. Това съобщи заместник-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов на конференция в понеделник. Изявлението му идва часове след изявлението на обвинител номер 1 Иван Гешев, при което той скъса оставката си и насочи разнообразни обвинявания против Сарафов.

В края на изказването си пред медиите Гешев посика оставката на заместника си и съобщи, че в случай че не я подаде, персонално той ще внесе във Висшия правосъден съвет предложение за отстраняването му.

" Няма да подам оставка, до момента в който се употребявам с довериято на сътрудниците си. Няма да върша спектакъл и да късам ритуално и демонстративно оставка. Тази роля отива на господин Гешев. Ще се опитам да се придържам към морала и професионалната нравственос – доколкото това въобще е допустимо в тази обстановка. Искрено скърбя, че вместо да изпълняваме служебните си отговорности, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите. Никога не съм желал да се стигне до това. Стигнахме точката на непоносимост, че е нужен бездънен катарзис и да се отреже гнилото в прокуратурата ", безапелационен бе Сарафов.

Той упрекна основния прокурор в това, че употребява като " персонална резиденция една емблематична къща в курорта Боровец ". " Това е по този начин наречената „ Вила на регентите ”, в която са снимани подиуми от кино лентата " Тютюн ”. Тя все още е почивна база на чиновници от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, защото господин Гешев я е приватизирал за лично прилагане. Г-н Гешев явно счита, че има институцията прокуратура като своя персонална благосъстоятелност, само че го убеждавам, че нито той, нито който и да било различен не има нотариален акт за благосъстоятелност на институцията ”, уточни Сарафов.

И добави: „ Очевидно е, поради положението му, че Гешев няма да подаде оставка. Затова приканвам незабавно Висш съдебен съвет да гласоподава отстраняването му. Недопустимо е прокуратурата да се употребява за персонален PR на Гешев ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР