Страховете на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, че няма да

...
Страховете на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, че няма да
Коментари Харесай

Гейове и лесбийки ще могат да се целуват на Мондиал 2018


Страховете на хората с нетрадиционна полова ориентировка, че няма да могат да показват възприятията си един към различен на трибуните на стадионите в Русия по време на Мондиал 2018 се оказаха напразни.

От организационния комитет ги успокоиха, че те ще могат да се целуват и прегръщат без боязън от санкции или арести. Притесненията на гейове и лесбийки бяха свързани с настоящия в Русия закон за възбрана на хомосексуалната агитация.

" Всякакви прояви на страсти и изложение на усеща, които не нарушават публичния ред и подхождат на общоприетите правила на културно държание, са естествена част от футбола.

Могат да се целуват и прегръщат, колкото им е прелестно, само че в границите на общоприетото. Световното състезание би трябвало да бъде оптимално удобно и гостоприемно за всички участници ", оповестиха от организационния комитет.

" Футболът е сплотяваща разликите игра. Страховете са непотребни. Още повече, че законът визира пропагандата измежду малолетни ", добавя посланикът на Мондиал 2018 и контрольор на Руската федерация по битката с расизма и дискриминирането Алексей Смертин.

Проучване на публичното мнение в Русия демонстрира огромна еволюция в отношението към хомосексуалните. Ако през 2014 година едвам 26 на 100 от интервюираните са дали отговор, че ще одобряват умерено появяването на гей или бисексуален футболист в националния тим, то през 2017-а към този момент процентът е 47.

LGBT Fans Warned to Use Caution at World Cup in Russia - https://t.co/FKp2Mgk5lX #Kaliido #LGBTQ+ #Equality #WorldCup #FIFA #FIFIWorldCup pic.twitter.com/8ybnoNimer
— Kaliido (@Kaliido) December 4, 2017
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР