Страхотна запеканка с тиквички, която ще обикнете веднага НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ тиквички

...
Страхотна запеканка с тиквички, която ще обикнете веднага НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиквички
Коментари Харесай

Рецепта за запеканка с тиквички и топено сирене

Страхотна запеканка с тиквички, която ще обикнете незабавно

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

тиквички - 3 бр. дребни

яйца - 2 бр.

овесени ядки - 5 с.л. или овесено брашно

пармезан - 50 г настърган

топено сирене - 150 г пушено

сушени домати - 50 г в зехтин

зехтин - 3 с.л.

сол

черен пипер

копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Настържете две от тиквичките на едро ренде. Поръсете с малко сол, разбъркайте и ги сложете в гевгир, с цел да се отцедят за 30 минути. Нарежете останалата тиквичка на тънки шайби. Тиквичките не съм белила. Нарежете сушените домати на дребни части.

Изтискайте добре настърганите тиквички и прибавете към тях яйцата, сушените домати, овесените ядки, зехтина, сол, черен пипер и нарязан на ситно свеж копър. Зехтина употребих от бурканчето с доматите. Прибавете също пармезана, като заделите дребна част от него за поръсване. Разбъркайте всичко добре. Покрийте тава с хартия за печене и разпределете сместа на тъничък пласт с дебелина към 1 см.

Отгоре наредете нарязано на тънки слойсове топеното сирене, а върху него наредете тиквичките, нарязани на шайби, като леко ги застъпвате. С помощта на четка деликатно намажете тиквичките със зехтин и ги поръсете със заделения пармезан.

Сложете запеканката да се пече в авансово загрята фурна на 200 градуса за към 40 минути, до златист тен. Запеканката с тиквички и топено сирене е подготвена.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР