Страхотен шоколадов кекс, за който всички гости питатНеобходими Продукти● банани

...
Страхотен шоколадов кекс, за който всички гости питатНеобходими Продукти● банани
Коментари Харесай

Моят безглутенов шоколадов кекс

Страхотен шоколадов кекс, за който всички посетители питат

Необходими Продукти

● банани - 2 бр. узрели
● ябълково пюре - 1/4 ч.ч. неподслаъстодено (или 2 яйца)
● ванилия - 1 ч.л. дестилат
● бадемово масло - 2 с.л. (или фъстъчено масло, кашу, тахини или слънчогледово масло)
● кленов сироп - 80 мл
● какао - 1 ч.ч. пресято
● бакпулвер - 1 ½ ч.л.
● сода за самун - 1 ½ ч.л.
● морска сол - 1/2 ч.л. ( по избор )
● растително мляко - 1 ¼ ч.ч.
● картофено нишесте - 1 ч.ч. (или 1/2 царевично нишесте/кокосово брашно)
● бадемово брашно - 2 ½ или друго ядково по желание

Начин на подготвяне

Радвам се, че сътворих този какаов кекс, който е също толкоз апетитен, само че малко калоричен и сполучливо се подрежда до познатите ни типичен предписания за кекс, с цел да ни помогне на всички да честваме и означаваме специфичните моменти в живота си, без значение от специфичните ни хранителни потребности.

Може да замените бананите и ябълковото пюре със яйца (4 бр ).

Загрейте фурната до 176 градуса и леко намаслете (с авокадо маслото е най-добре) 18 × 30 см и поръсете с какао на прахуляк. Изтръскайте остатъка и оставете настрани.

В огромна купа за намачкайте бананите на каша. След това прибавете ябълковото пюре/сос (или 2 яйца ), ванилия, бадемово масло и разбийте, с цел да се комбинират. След това прибавете кленов сироп, бакпулвер, сода за самун и морска сол (по желание), разбийте да се комбинират.

След това прибавете мляко (бадемово или друго - без млечни артикули - използвах кокосово или бадемово мляко, кашу или оризово мляко също ще е добре) и разбийте, с цел да се комбинират. След това прибавете пресято какао на прахуляк и разбийте.

След това прибавете картофено нишесте и разбийте, да се комбинират.

След това прибавете бадемово брашно по малко, до момента в който тестото доближи консистенция. Тя не би трябвало да е тежка като за брауни и не би трябвало да бъде водниста.

Ако е прекомерно рядко, продължете да добавяте бадемово брашно. Ако е прекомерно гъсто, прибавете на тънка струйка малко мляко.

Използвах към 2 ½ чаши бадемово брашно. В взаимозависимост от вашите съставки може да се нуждаете от повече или по-малко.

Разпределете тестото отмерено сред квалифицираната (ите) тавичка (и) и печете на средата за 28-38 минути или до момента в който съчка за зъби, сложена в центъра, (малко кафяв цвят е наред) излезе суха. Внимавайте да не препечете безглутеновия сладкиш прекомерно доста.

Оставете да се охлади за 15 минути. Оставете да изстине изцяло, преди да сервирате (за 1 час ускорете процеса, като охладите за малко в ледник или фризер).

Можете да се насладите на бананов шоколадовия кейк. Ако решите да е блат за торта, ползвайте две общоприети 16 см тавички за торта за сместа. Препоръчвам Веганска шоколадова глазура (без кр. масло).

Съхранявайте безглутеновия шоколадов кекс на стайна температура за 2-3 дни или в ледник за 4-5 дни.

Замразява се до 1 месец (след това се размразява при стайна температура).

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР