Страхотен жест направи мъж на име Симеон за баба Дора

...
Страхотен жест направи мъж на име Симеон за баба Дора
Коментари Харесай

Страхотен жест! Мъж зарадва баба Дора от Шарково с козичка. Ето как я кръсти

Страхотен жест направи мъж на име Симеон за баба Дора от село Шарково, чието стадо бе евтаназирано преди няколко месеца. Преди минути в ефира на bTV той и подари козичка, с която да стартира събирането на ново стадо.

Неговото семейство от бургаското село Равнец пострада през предходната година при потоп там, а доста хора тогава се включиха и му помогнаха. За това той в този момент реши да помогне на баба Дора незабавно, откакто карантината в село Шарково е паднала. Въпреки че фамилията на Симеон разполага с малко животни и колкото да си е стъпило на краката, той реши да направи страхотния жест на доброта.

" Радвам се, че достойните хора като обещаят нещо го извършват. Измислих му и име - Раче, на брачната половинка на Симеон. А като му се родят две яренца, ще ги кръстим Нела и Нора. Готова съм да виждам отново животни. Радвам се, че има почтени хора на този свят. Призовавам българите да не се дават на страната, когато ги мачка. 165 животни имах, които бяха грубо избити. Не знам по какъв начин спят тези хора, аз не мога да дремя ", сподели баба Дора.

„ Аз съм признателен, че на нас ни помогнаха, когато бяхме в потребност. Затова в този момент взех решение на собствен ред да развеселявам тази почтена жена ", сподели пък Симеон.

Кметът на Шарково Иван Апостолов разкри каква е обстановката сега в селото. " Все още хората не мога да се възстановят от тази психическа контузия, която им беше нанесена. Да, бяха финансово обезщетени, само че хората желаят и морално това да стане. Една част минаха на наедрял рогат добитък - говеда, други търсят да си закупат овце. В момента хората към момента са травмирани и нямам доверие скоро да се възстановят от това, което им се случи ", сподели той.

Стана ясно, че напълно скоро баба Дора ще получи още една козичка с две яренца от мъж на име Илия, живеещ в софийско село.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР