Страхотен благотворителен жест в борбата с коронавируса в България направи

...
Страхотен благотворителен жест в борбата с коронавируса в България направи
Коментари Харесай

Спонсор на Дунав дари респиратор на болница в Русе

Страхотен благотворителен жест в битката с ковид в България направи генералният спонсор на ВК Дунав (Русе) – интернационалната компания Linamar, посредством своето сдружение Монтюпе ЕООД. Спомоществувателят на русенския клуб подари на Университетска болница „ Канев “ в града специфичен уред за обдишване, който е доста скъп в борбата с COVID-19.
Респираторният апарат, който е доста висок клас, е на стойност над 40 000 лв. и се трансформира в един от нужните съвременни уред в болничната помощ в града. Така волейболът и околните до него спомоществуватели за следващ път демонстрираха, че постоянно са съпричастни към обществото и образно демонстрираха обществена ангажираност в сложното време.



Жестът е още по-голям предвид на обстоятелството, че компанията Монтюпе е поела уговорката за намирането, доставянето и монтажа на респираторния уред, като той към този момент е в деяние. Тези произведения се намират извънредно мъчно, както на българския, по този начин и на интернационалния пазар. Той ще се употребява за пациенти, както в актуалната рецесия с дихателна непълнота, в резултат на пневмония породена от ковид, по този начин за бъдещи потребности.

Ръководството и екипа на болничното заведение показват своята голяма признателност към донорите за щедростта и поддръжката към медици и пациенти.

От ВК Дунав също показват благодарност и почит към своя покровител. Генералният спонсор е обезпечил финансови средства за своевременното и цялостно погашение на заплати, налози и осигуровките за всички състезатели, треньори и чиновници в клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР