Страхът от летене със самолет, известен като аерофобия, е проблем

...
Страхът от летене със самолет, известен като аерофобия, е проблем
Коментари Харесай

Как да преодолеем страха от летене със самолет

Страхът от хвърчене със аероплан, прочут като аерофобия, е проблем за огромна част от хората. Често страховете ни от пътешестване по въздух се основават на неправилното схващане за това по какъв начин тъкмо летят самолетите и какъв брой невисок е рискът от случай при хвърчене.

Факт е, че в историята са известни и тежки авиокатастрофи, само че също по този начин хилядите сполучливи ежедневни полети остават зад кулисите и никой не приказва за тях. Ето за какво си коства да се запознаете по-обстойно с устройството на самолета, аеродинамиката, оправянето с спешни обстановки и турбулентността.

В случая би било добре да разговаряте с някой, който е летял най-малко няколко пъти. Потърсете и клипове в интернет, разкриващи хубостта на гледката от прозореца на самолета. По този метод ще се настроите, че височината е повече красива в сравнение с плашеща, написа actualno.com. Ако постоянно ви се постанова да пътувате със аероплан и не може да се справите със страха си, добре е да преминете през няколко сеанса на психотерапия.

Как да не мислите за страха си по време на полет?
За да се разсеете, до момента в който летите, е добре да извършите следното:

1. Изберете си място, което е по-близо до центъра на кабината, а не до прозореца, с цел да не гледате непрекъснато през него и да не мислите за височината и работата на моторите.

2. По опция избягвайте места в опашната част на самолета, там турбуленцията се усеща повече.

3. Вземете няколко таблетки са смучене за облекчение на неразположенията при пътешестване.

4. Слушайте музика, която ви успокоява и авансово сте си изтеглили за полета.

5. Ако обичате да четете, вземете си книга или портативно устройство с игри.

Трябва ли да пия медикаменти преди пътешестване със аероплан?

Този въпрос си коства да се разиска с невролог или психиатър. Специалистът ще ви предпише избрани медикаменти, в случай че имате пристъпи на суматоха преди или по време на пътешестване със аероплан. Някои лекарства имат кумулативен резултат и е належащо да започнете приема им преди пътуването, а други директно преди качването в самолета.

В никакъв случай не приемайте такива медикаменти по лична самодейност! В последна сметка те няма да ви оказват помощ да се справите със страха си от пътешестване със аероплан, а просто краткотрайно ще го приглушат. Ако полетът е дълъг, може авансово да вземете хапче за сън, само че предписано от вашия доктор. Консумацията на алкохол преди полет също не е добра концепция. Питието няма да ви помогне да преодолеете страха си, само че за сметка на това може да ви сътвори проблеми при прекосяване на инспекция на летището.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР