Стойността на ценните книжа на Microsoft достигна рекордни нива до

...
Стойността на ценните книжа на Microsoft достигна рекордни нива до
Коментари Харесай

Акциите на Microsoft скочиха до максимума на фона на скандала с OpenAI и наемането на Сам Алтман

Стойността на скъпите бумаги на Microsoft доближи рекордни равнища до края на търговията на борсата NASDAQ в понеделник. Акциите на софтуерния колос усилиха повече от 2% своята стойност и бяха продадени за 377,44 $ за акция, което е най-високото в историята на компанията. Това беше улеснено от новината за наемането на някогашния изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман (Sam Altman).

В края на предходната седмица бордът на шефовете на OpenAI ненадейно разгласи уволнението на изпълнителния шеф на компанията Сам Алтман. Заедно с него от компанията напусна и съоснователят Грег Брокман (Greg Brockman). Главният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела (Satya Nadella) по-късно разгласи наемането на Алтман и Брокман, като добави, че те ще управляват авангардна изследователска група за изкуствен интелект, която може да употребява изчислителната мощност на софтуерния колос. Освен това, множеството чиновници на OpenAI подписаха отворено писмо, призоваващо за оставката на борда на шефовете и изисквайки връщането на Алтман и Брокман. По-рано тази седмица стана известно, че наемането на Алтман и Брокман в Microsoft към момента не е осъществено публично.

Управляващият шеф на RBC Capital Markets Риши Джалурия (Rishi Jaluria) назова последните няколко дни „ най-наситените със събития “ през повече от десетилетието му в софтуерния бизнес. Джалурия назова крайния резултат „ голям удар за Microsoft “, защото той счита софтуерния колос за водач в региона на генеративните невронни мрежи. „ Мисля, че всички са загрижени по отношение на темпът на нововъведенията, който може да се забави и че ореолът към изкуствения разсъдък, на който Microsoft се любува, ще стартира да се разсейва. Клиентите ще стартират да се безпокоят. Мисля, че идването на Сам и Грег, а Сам в действителност е извънреден визионер в региона на изкуствения разсъдък, е най-хубавият сюжет за Microsoft “ — убеден е Джалурия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР