Стойността на националния Индекс за безопасно шофиране SDIndex - Safe

...
Стойността на националния Индекс за безопасно шофиране SDIndex - Safe
Коментари Харесай

Българските шофьори се оценяват по-критично в SDIndex тази година

Стойността на националния Индекс за безвредно шофиране SDIndex - Safe Drive Index, за българските водачи на леки и лекотоварни коли e 88,0 по канара от 0 до 100, където 100 значи допустимо най-нискорисково държание на пътя. Индексът е с 1,6 пункта по-нисък от миналогодишния (89,6). Шофьорите на камиони и рейсове се оказват по-рискови - цената на техния първи народен SDIndex е 83.3.

Резултатите от новото издание на изследването бяха показани пред представители на медиите и виновните институции през днешния ден на особено събитие в наличието на сътрудници и уредници, измежду които заместител министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов, ръководителя на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова, изпълнителния шеф на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " Бойко Рановски, инспектора в Отдел „ Пътна полиция “ Мария Ботева и шефа на SDI Застрахователен брокер Ясен Христов.

Основните рискови обстановки за водачите на леки коли остават сходни с тези от 2018 година – най-малко един път през последните 12 месеца се е случвало несъзнателно превишаване на скоростта на 9 от всеки 10 души (91%), разпръскване зад кормилото, по-известно от изследването като “каране с половин око ” (73%) и късно забелязване на спиращо начело транспортно средство с риск от удар (71%).

При водачите на камиони и рейсове главните рискови дейности включват диалог с пасажери и сътрудници по време на шофиране (поне един път през последните 12 месеца при 92% от водачите), умишлено превишаване на скоростта при неинтензивен трафик (85%) и превишаване на скоростта, с цел да се навакса или избегне забавяне (80%). 89% от професионалните водачи настояват, че са подготвени да правят отстъпка на пътя пред колеги-шофьори, без значение от транспортното средство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР